Incepem noul an cum se cuvine, cu 9 trenduri in design interior pentru 2020. Acestea nu sunt niste reguli fixe, ci mai degraba tendinte care vor influenta, intr-o masura mai mare sau mai mica, felul in care amenajam si, de ce nu, interactionam cu spatiile interioare. Ordinea in care am prezentat tendintele este aleatorie.

Ce trenduri in design interior pentru 2020 ne-au atras atentia:

Catifea

Catifeaua ramane in continuare in trend si o sa o vedem peste tot in 2020. Nuantele preferate de catifea in 2020 vor fi albastru – mai ales ca e culoarea anului pentru Pantone, verde, teracotta, negru.

Catifea tendinte design interior 2020
Canapeaua din catifea sta confortabil in 2020
Fotoliu catifea tendinte in design interior 2020
Un fotoliu pentru noul deceniu

Modele geometrice

Printurile cu model geometric ne aduc un pic mai aproape de anii ’70. Ceea ce, in sine, nu e o noutate, se stie ca moda se reinventeaza din propria-i cenusa. Pe de alta parte, e binevenit zgomotul pe care-l creeaza modelele geometrice in tacutul minimalism care ne-a guvernat pana acum.

Bucatarie cu fundal motive geometrice aurii
Fundal cu modele geometrice pentru un 2020 excelent

Feminin

Pe masura ce granitele dinte sexe devin, pe alocuri, din ce in ce mai fluide, vedem si o acceptare mai usoara a interioarelor cu tenta feminina. Am devenit mai toleranti si mai putin sensibili la prejudecati. Iar acest lucru e vizibil pana si in designul de interior.

Dormitor negru cu roz
Note feminine pe un fundal neutru (sau masculin)

Fundaluri indraznete

Daca vorbim de trenduri in design interior pentru 2020, nu trebuie sa trecem cu vederea avantul pe care l-au luat fundalurile indraznete in ultima vreme. Printuri de toate felurile, de la vegetal la animal si de la abstract la concret, ori un material care sare in ochi, cert e ca anul acesta fundalurile ies in fata. Indraznet nu inseamna insa tipator. Nici agresiv cu ochii nostri, ci pur si simplu o alegere care se remarca imediat.

Fundal piatra mobila bucatarie nuc tendinte in design interior pentru 2020
Indraznet nu inseamna tipator. Un fundal care se remarca.

Verde si albastru

Asta pentru ca 2020 e anul cuplului albastru – verde. La sfarsitul lunii decembrie, Pantone si-a desemnat culoarea definitorie pentru 2020 – albastru clasic. Alte voci importante din design au ales verdele ca fiind culoarea anului 2020. Ceea ce inseamna ca o sa vedem din plin albastru si verde anul acesta prin interioare.

Albastru si verde living design interior
Albastru-verzui sau verde-albastrui

Nou si vechi

2020 ne provoaca sa gandim mai ecologic ca niciodata. Unul din trenduri in design interior pentru 2020 se refera la reutilizarea pieselor de mobilier vechi. Reinventarea lor, daca vreti. Rezultatele pot fi de-a dreptul specaculoase.

Design interior cu elemente vintage tendinte 2020
Atat de aproape de clasic

Monocrom

In 2020 e la moda sa combini albastru cu albastru, verde cu verde, rosu cu rosu etc. Suprapunerea a 3-4 nuante ale aceleiasi culori e una din gaselnitele acestui an. Si nu arata deloc rau!

Design interior monocrom tendinte 2020
Monocromie

Primitiv modern

In continuare, formele organice castiga teren. Apreciem tot mai mult obiectele ‘perfect de imperfecte’ si formele care le imita pe cele imprecise ale naturii. Designerii se inspira din mestesugurile traditionale, reinvie tehnici vechi de manufactura si zamislesc forme care ies din tiparul perfectiunii industriale.

Forme organice design interior 2020 culoare teracotta
Primitiv modern

Negru & lemn inchis la culoare

Zilele stejarului albit sau ale mesteacanului sunt numarate, pare-se. La moda in 2020 este lemnul inchis la culoare: nucul, mai ales, e in voga acum. Face pereche buna cu negrul si creeaza decoruri dramatice, ca raspuns la toate celelalte amenajari serene, in stil scandinav, cu care ne-am obisnuit in ultimii 5-6 ani.

Dormitor cu fundal negru tendinte in design interior pentru 2020
Dormitor cu fundal negru
Tendinte in design interior pentru 2020 bucatarie nuc si piatra naturala
Mobila si decor inchise in bucatarie

foto: 1, 2, 3