Nu intamplator am ales Nexus Designs pentru aceasta lectie de design interior in doua parti. Avem de-a face cu una din cele mai prestigiooase companii de design din Australia, cu o istorie de 46 de ani in spate si un renume mondial reinnoit continuu din 1967 si pana in prezent.

Compania a fost infiintata, asadar, cu 46 de ani in urma de catre Janne Faulkner. Filozofia lor pune accent pe componenta culturala si durabila cand vine vorba de design interior, ceea ce inseamna ca decorurile concepute de ei sunt in primul rand practice, apoi estetice si cu accent pe latura artistica. Longevitatea designului, nu efemeritatea lui – aceasta a ramas, de-a lungul timpului, regula de baza dupa care se fac amenajarile la Nexus.

Cat de eficienta e maniera lor de lucru, vedeti mai jos. Decorurile compuse de ei au acel ceva imposibil de limitat la un stil anume ori la o singura perioada. Asa cum ei insisi declara, munca lor incepe cu asimilarea informatiilor primite de la client, demers care presupune identificarea problemei ce trebuie solutionata. Fiecare proiect incepe cu 0 problema – cu alte cuvinte, e nevoie de o interventie care sa restabileasca un raport intre om si casa lui.

Solutia propusa de Nexus nu e niciodata limitata la asezarea in spatiu a diverselor piese de mobilier. Solutia vine dupa ce cunostinte din domenii diverse au fost puse cap la cap si selectate pentru a veni in armonie unele cu altele si toate cu personalitatea stapanului casei. Bucatele de informatie, reunite ca dintr-o singura suflare:

lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior lectie de design interior

foto