O cabana din lemn in versiune contemporana a fost gandita de arhitectii de la k_m architektur. Aceasta e construita la mica distanta de oraselul elvetian Weinfelden, adica intr-un cadru pe jumatate rural, pe jumatate urban. Asezarea fata de oras, dar si in sit – pe un teren inclinat – au influentat stilul cladirii, care se constituie intr-un volum suplu, cu planuri care se intretaie si creeaza jocuri de asimetrii si suprapuneri.

Cabana din lemn Cabana din lemn

Cladirea e pozitionata pe un teren in panta, cu una din fatade orientate spre soseaua din apropiere, iar celalalta privind peste oraselul de la poalele dealului. Aceasta dispunere in sit a fost exploatata la maxim, dupa cum se vede si din pozele alaturate.

Vorbind tot despre asezarea in sit, volumul a fost construit in trepte, cu acces de la cota zero a terenului dinspre strada. Constructia combina abil terase, volume in consola si suprafete plane, pentru a crea aceasta silueta suprinzatoare a unei cabane din lemn.

In timp ce fatadele dinspre strada se infatiseaza masive, ca niste blocuri din lemn, cele din partea opusa se dezvaluie suple si modelate dupa pantele terenului.

Cabana din lemn

Terasa de la ultimul nivel, cu o suprafata generoasa, aproape un living in aer liber:

Cabana din lemn

Camera de zi, cu semineu si balconul care bordeaza spatiul pe doua laturi:

Cabana din lemn

Fatadele din pin, deschise la culoare, creeaza intimitatea cu imprejurimile naturale. Casa nu se confunda in peisaj, e o pata luminoasa in desisul crangului. Dar se afla intr-un raport de apropiere cu tot ce e in jurul sau.

Cabana  din lemn

Sticla si lemn – o pereche care face casa buna in conditiile date:

Cabana din lemn

Interioarele pastreaza simplitatea fatadelor, cu accentul pus pe functionalitate.

Cabana  din lemn Cabana din lemn Cabana din lemn

Livingul deschis, cu semineul care se interpune intre camera de zi si spatiul de luat masa. Separarea e menita sa mentina circulatia fluida, aducand in acelasi timp un suport necesar separarii vizuale a celor doua functiuni:

Cabana din lemn

foto