Am ales cateva modele de bucatarii country de la Minacciolo care, credem noi, vor ilustra faptul ca orice stil poate fi reprezentat cu maiestrie daca de design se ocupa cineva priceput.

Iar despre Minacciolo avem numai cuvinte de lauda. Producatorul italian de mobila are mereu un as in maneca si ne farmeca de fiecare data cu proiectele lor de nota 10. De altfel, am mai vorbit despre Minacciolo si cu alta ocazie, cand am trecut in revista cateva firme de mobila care vor participa la expozitia imm cologne. In acel articol prezentam un model de mobila de bucatarie din metal, cu finisaje si detalii deosebite – o dovada in plus ca italienii se pricep la design. 🙂

Dar sa trecem la oile noastre. In acest caz, bucatariile in stil country de la Minacciolo, care propun o viziune noua si o redefinire a traditionalului, folosind elemente din designul contemporan sau de inspiratii diverse.

Mai jos, o bucatarie in culoare pastel. Muchiile rotunjite si profilele in stil shaker sunt proprii mobilierului traditional, insa corpurile superioare cu muchii drepte si sticla sablata aduc ansamblul in actualitate:

Bucatarii country

Bucatarii country

Bucatarii country

O bucatarie crem, cu multe spatii de depozitare deschise:

Bucatarii country

Pentru ca vorbeam mai sus de detalii – inclusiv manerele si incuietorile au fost alese pentru a se integra perfect stilului traditional:

Bucatarii country

In bucatariile moderne, sertarele de mici dimensiuni sunt inlocuite de spatii de depozitare mari, generoase. In cele traditionale se manifesta preferinta pentru sertare si usi de marimi ceva mai modeste. Nu e o regula, totusi, dar cei care cauta fidelitate 100% fata de bucatariile country vor prefera, poate, sa aleaga astfel de detalii.

Bucatarii country

Cum spuneam, sertarele generoase si usile late se potrivesc de asemenea in bucatariile country. Le dau un aer modern, iar daca e sa consideram latura practica, doua sertare mari sunt mai utile decat patru mici.

 Bucatarii country Bucatarii country

In bucatariile traditionale vezi adesea obiecte impletite. In bucatariile traditionale contemporane, impletiturile apar in cele mai neobisnuite locuri. Adica inclusiv la corpurile de iluminat.

Bucatarii country

Cine zicea ca au disparut bateriile fixate in perete? Nici vorba de asa ceva! Integrate in decorul potrivit, arata senzational:

Bucatarii country Bucatarii country

Atentie la detalii…si decorurile pot arata la fel de fabulos ca cele de mai jos:

Bucatarii country Bucatarii country Bucatarii countryBucatarii country

foto