Continuam seria de trei articole despre amenajarea unui apartament pentru un anumit tip de client cu un exemplu de design interior croit pentru o tanara femeie.

Pentru cei care n-au fost pe faza la articolul trecut, repetam si aici cateva informatii: e vorba de un experiment facut de firma de design americana Incorporated NY si care consta in amenajarea unei case pornind de la informatii continute in profiluri special facute in acest scop. In functie de preferintele in materie de design – si nu numai –  ale respondentilor, au fost create amenajari care sa se potriveasca personalitatilor fiecaruia. Rezultatele sunt extrem de interesante si redam doua dintre ele aici: pentru o ea si pentru un el.

Astazi vorbim despre amenajarea unui apartament pentru o tanara care locuieste singura. Spune despre ea ca este creativa, intuitiva, feminina, visatoare. Ii plac lucrurile delicate, naturale, elegante. Profilul ei arata asa:

Amenajarea unui apartament

Arhitectii si designerii implicati in proiect au pus cap la cap informatiile si au amenajat un apartament cu urmatorul plan:

Amenajarea unui apartament

Asa cum e usor de observat, schema este foarte simpla si totodata eficienta. Spatiul nu foarte mare al apartamentului a fost impartit pentru a crea maxim de confort pentru fiecare din principalele zone ale casei: bucataria, spatiul de zi si spatiul de noapte.

Bucataria se deschide spre living si spre locul de luat masa, iar spatiul astfel creat este aerisit si fluid:

Amenajarea unui apartament

Tot din bucatarie se ajunge si in micul birou amenajat pentru croitorie – sau orice alte indeletniciri artistice ori pur si simplu de duminica. Atelierul de croitorie apare in poza care deschide articolul.

Zona de zi are acces spre terasa:

Amenajarea unui apartament

Mai mult decat generoasa ca spatiu, terasa este amenajata admirabil si prelungeste zona de living, atunci cand timpul permite acest lucru.

Pentru ca spatiul sa ofere suficienta intimitate – mai ales ca distantele intre blocuri sunt mici, dupa cum se vede si din foto – balconul a fost amenajat cu plante verzi. Solutia e foarte inspirata: si practica, si estetica, plus ca o gura de oxigen suplimentara, in aerul incarcat al New York-ului, cu siguranta nu strica, ba din contra.

Amenajarea unui apartament

In sfarsit, dormitorul, delimitat cu panouri mobile de restul casei:

 Amenajarea unui apartament

foto