Nu te gandesti la amenajare in stil rustic cand vorbesti de un hotel de lux. Si totusi…Hermosa Inn este un astfel de loc, aflat chiar in topul celor mai bune hoteluri din lume in 2012. Se afla in mijlocul desertului, intr-o zona arida din Arizona, ceea ce nu-i impiedica pe iubitorii de frumos – cu ceva parale in buzunare, evident – sa vina aici pentru cateva zile de rasfat.

Cladirea a fost construita in anii ’30 si a fost, initial, locuinta particulara. Fatadele si interioarele pastreaza inca amprenta stilului „old Arizona”, insa nu lipsesc de aici nici facilitatile moderne – chestie obligatorie intr-un hotel de lux, de altfel.

Acestea au fost inserate cu bun-simt, asa incat detaliile „old school” din amenajare sa nu fie jenate – ca sa nu zicem facute de ras – de prezente contemporane: cabluri, butoane, ecrane si alte gadgeturi utile, e adevarat, insa compatibile doar in mica masura cu rusticul. Asa ca e o adevarata provocare sa incerci sa impaci noul si vechiul – mai ales cand miza e o afacere de milioane de dolari, ca in cazul de fata.

Stil rustic

Stil rustic

Stil rustic

Stil rustic

Stil rustic

Destul de ciudata prezenta televizorului in decorul rustic de mai jos. Inevitabila, insa. Si daca a ajuns sa fie inevitabila, e tot din cauza noastra, ca nu mai vrem sa ne lipsim de tehonologie niciunde. Dar asta e alta discutie. Ce e important, e ca tentativa de a impaca noul cu vechiul a devenit, de asemenea, inevitabila. Macar sa fie facuta cu bun-simt si cu consideratie pentru fiecare „parte” implicata:

Stil rustic

Din fericire, au fost pastrate multe din detaliile originale: obiecte decorative, piese de mobilier, ceea ce a facut munca de redecorare mult mai usoara.

Stil rustic

Recunoasteti cada de baie? 😀 Daca se intreba cineva ce om ar da 2000 de lire sterline pe o cada de baie, iata raspunsul: un proprietar de hotel de lux. (Corectie: cel putin 2000 de lire sterline – pretul unei astfel de cazi de baie ajunge pana la 8000 de lire…).

Stil rustic

Stil rustic

Stil rustic

Stil rustic

foto