Eh, vorba vine, cazi de baie retro pe care sa le pui in sufragerie…! Dar adevarul e ca sunt atat de frumoase, incat sa ai una asa, aproape ca ti-ar parea rau s-o tii incuiata in baie si sa nu o vezi decat cateva minute pe zi :D. Sau, in fine, ti-ar parea rau de-a binelea s-o pui intr-o camaruta meschina si ai face o nefacuta, mutand cada in mijlocul casei!

Acum sa trecem la lucruri serioase :). Aceste cazi de baie retro vin de la Water Monopoly si costa fiecare cam cat o masina la mana a doua. Le luam pe rand.

Cada Soho – reproduce modelul unei cazi de baie frantuzesti din anii ’30:

Cazi de baie retro

Cada Jennings reproduce un model din secolul 19. E realizata din fier, cu bara din lemn si finisaje de epoca. Modelul e copie fidela dupa originalele cazi facute de George Jennings acum 200 de ani – cu diferenta ca acestea sunt realizate din materiale reciclate.

Cazi de baie retro

Cada fara picioare Paris copiaza modelele aparute la inceputul secolului 20. Prezenta replica e facuta din Vitrite, un material compozit ce contine piatra si diverse minerale. Imita foarte bine piatra, dar are avantajul ca nu are greutatea acesteia. E si mai usor de intretinut. In orice caz, cada arata fabulos, din orice material ar fi facuta!

Cazi de baie retro

Cada Lucy, dupa modelul cazilor frantuzesti cu un capat rotunjit. De asemenea, realizata din materiale reciclate – mai precis, din discuri de frana reciclate.

Cazi de baie retro

O cada din lemn de tec:

Cazi de baie retro

Cada Jacob Delafon – astfel de modele apareau in Franta, pe la 1900. Corpul cazii e facut din materiale reciclate (discuri de frana, din nou), iar bara din lemn.

Cazi de baie retro

 Cada Hanley, din Vitrite:

Cazi de baie retro

Cada Londsdale e facuta tot din discuri de frana reciclate – diferenta e ca are exteriorul lustruit. Astfel de modele au aparut in America, la inceputul secolului XX.

Cazi de baie retro

Cada din cupru cu finisaj antichizat. Asa cum e de asteptat, costa cat o masina…noua! De la 8500 de lire sterline 😀 – un fleac!

Cazi de baie retro

Fireclay Art Deco – dupa cum sugereaza si numele, aceasta cada vine direct din Art Deco-ul frantuzesc. Ca stil, nu altceva…!

Cazi de baie retro

Paris cu picioare, din Vitrite:

Cazi de baie retro

Cada Bateau este un model aparut la sfarsitul secolului 19. In plus fata de celelalte modele, are dus – ceea ce, la vremea respectiva, era un mare pas inainte. De fapt, era o dovada de contemporaneitate, de acordare la moda vremii. Ciudat, si acum e! 😀

Cazi de baie retro

foto