Redecorarea apartamentului nu trebuie sa-ti goleasca portofelul de bani. Modificari mai mici sau mai mari se pot face cu putina imaginatie si costuri mici, asa cum vom vedea in imaginile urmatoare.

E vorba de imprimeurile pentru pereti, o solutie de redecorare pe cat de simpla, pe atat de eficienta care schimba complet aspectul casei. Imprimeurile sunt disponibile in magazine in modele predefinite sau pot fi realizate dupa gustul fiecaruia, folosind bucati de tapet ori materiale care pot fi aplicate direct pe perete: vinil, de exemplu.

In cele ce urmeaza vom vedea cateva solutii de design interior extrem de ingenioase realizate pentru camere de copii, de adulti, pentru livinguri sau spatii de luat masa.

redecorarea apartamentului
redecorarea apartamentului
redecorarea apartamentului
amenajare living

Imprimeurile pentru pereti ies cel mai bine in evidenta in camere cu putina mobila. De altfel, acesta este si scopul lor: de a umple vizual spatiile. Sunt usor de aplicat si de refolosit, pot fi inlocuite printr-o procedura simpla si nu necesita aproape deloc ingrijiri speciale.

Camerele de copii, mai ales, pot fi decorate cu imprimeuri pentru pereti – avantajul e ca la 1-2 ani sua chiar mai des le poti inlocui foarte repede cu altele noi, potrivite varstei celui mic.

Redecorarea apartamentului
Redecorarea apartamentului
Redecorarea apartamentului
imprimeuri pereti
Ca sfaturi pentru un design interior de succes folosind imprimeurile pentru pereti:

– nu incarca modelul cu prea multe elemente decorative. Pentru ca imprimeul sa aiba un impact vizual puternic, lasa-l cat mai simplu: unul-doua elemente sunt suficiente.

– foloseste culori care se regasesc in celelalte elemente de decor: mobila, perdele, vase sau alte obiecte din camera. Impresia generala trebuie sa fie una de unitate, asa cum se vede si din imaginile alaturate.

– pentru imprimeuri extinse pe o suprafata mai mare de 1-2 metri, poti repeta modelul – e preferabil folosirii a mai mult de 1-2 forme geometrice pe acelasi perete. De exemplu, daca ai un perete de 3 metri pe care vrei sa-l acoperi cu un imprimeu, rezuma-te la a folosi una, cel mult doua teme. Retine ca simplitatea e intotdeauna cea mai buna alegere cand vine vorba de designul interior.

– imprimeurile arata foarte bine pe pereti albi. Cu toate astea, poti incerca un experiment: vopseste unul din pereti intr-o culoare inchisa si pune un imprimeu deschis. Astfel, creezi un punct focal in camera – este locul care va atrage toate privirile si va distrage atentia de la alte elemente din camera – ceea ce nu e neaparat de dorit, dar nici de ocolit.

– asorteaza si combina culorile – astfel incat impresia generala sa fie una de unitate si de armonie intre diversele elemente decorative din camera.

redecorarea apartamentului
redecorarea apartamentului
redecorarea apartamentului
Redecorarea apartamentului
amenajari interioare
design interior
design interior

foto