O renovare din Brooklyn, New York City, USA, urmatoarea lucrare apartine arhitectilor de la Etelamaki Architecture: o renovare interior-exterior a unei cladiri de la inceputul secolului XX.

 

arhitectura contemporana cladire renovata fatada otelbucatarie renovata accente vintage design interior accente rosubaie matrimoniala accente rosu detaliu baie matrimoniala accente rosu dormitor matrimonial minimalist scara interioara renovaredetaliu fatada usa intrare fatada cladire renovata otel galvanizat aluminiu

Casa se afla pe o strada in plina dinamica urbanistica, unde constructii vechi de mai bine de un secol impart spatiul cu edificii mai noi, intr-un amestec eterogen destul de neortodox. Ceea ce, pentru arhitectii de care vorbim, a constituit pretextul perfect pentru a improviza o fatada indrazneata, cu otel galvanizat ca material principal si cu pete de rosu ici-colo – semne discrete de cochetarie la o batrana doamna care si-a primit tineretea inapoi.

Ceva din trecutul cladirii a fost pastrat atat la interior, cat si la exterior. Dispunerea ferestrelor, o geometrie a materialelor de constructie care compun fatada fac trimiteri la formula originala sub care se infatisa imobilul. La interior, s-a pastrat structura solida a semineului din caramida rosie – acesta a devenit de fapt axul central al casei, in jurul caruia se construieste armonios spatiul interior, intim.

Dar punctul de atractie, adevaratul star al casei si prezenta care electrizeaza atmosfera e rosul. Excelent dozat si aparand doar cat sa nu te mai saturi de el, rosul e aici ca bobul de sare care da gust mancarii.

foto Mikiko Kikuyama