Vara s-a dus, si tocmai de aceea e momentul perfect sa vedem cum se face design interior pentru un hotel in Grecia, mai precis in Oia, Santorini. Locatia e celebra pentru locuintele terasate sapate direct in roca vulcanica a insulei, zise „case ale capitanilor”, astazi hoteluri luxoase.

Este si cazul constructiei despre care vorbim aici. Fosta „kapetanospita” – casa de capitan – s-a transformat intr-un boutique hotel care a avut parte recent de o redecorare. Nimic radical, si tocmai aici e frumusetea: ca designerii de la Patsios architecture, care s-au ocupat de ea, au lasat vechea locuinta sa vorbeasca in graiul pe care-l stie si care e al insulei, de fapt. Au pastrat lucrurile in nota lor originala si originara, conservand ce era de conservat, cu intentia bine formulata de a respecta doua dezirerate importante: simplitate si claritate.

Cateva elemente sar in ochi – in sensul bun al cuvantului.

Design interior pentru un hotel in Grecia

Printre putinele obiecte puse in camere se numara si aceste scaune de designer, alese pentru simplitatea lor suprinzatoare si eficienta. Tocmai putinatatea detaliilor le face sofisticate, dar la un nivel elementar, am spune – si de aceea, sunt atat de bine prinse in peisaj.Design interior pentru un hotel in Grecia Lumina artificiala e foarte importanta, cel putin din doua motive: camerele, cele mai multe, nu au ferestre directe spre exterior, asa ca majoritatea depind de electricitate pentru a fi functionale; e esentiala gasirea unei formule de iluminat care sa pastreze, si nu sa sfarame, farmecul caselor sapate in stanca.

In cazul de fata, solutia a constat in semilunile montate pe pereti si care se contopesc practic in acestia, plus cateva corpuri suspendate ce creeaza efecte interesante pe pereti.

Vedeta acestei camere e insa patul, ce pare ca sfideaza legile gravitatiei:

Design interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in GreciaDesign interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in Grecia

Culoarea dominanta nu putea fi alta decat albul, asa ca interioarele par sapate in creta. Luxul e imbracat in alb si nici ca se putea gasi o formula mai buna care sa rezoneze atat de perfect cu marea albastra care inconjoara insula. Minimalismul, mai degraba decat un stil traditional adaptat vremurilor noastre, a fost alegerea designerilor – o alegere inteleapta, cu rezultate remarcabile.

Design interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in GreciaDesign interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in GreciaDesign interior pentru un hotel in Grecia Design interior pentru un hotel in Grecia

foto