Acum ca rumoarea produsa de Milan Design Week 2016 s-a potolit, putem sa cugetam in liniste la cele vazute. Am ales sa vorbim mai intai si mai intai de mobila, asa ca am facut o selectie cu piesele care ni s-au parut ca spun ceva.

Inainte de a purcede la rasfoirea frumoaselor exponate de la Milan Design Week 2016, cateva precizari: anul acesta expozitia a intregistrat numar record de participanti – 372.151, mai exact, ceea ce ar trebui sa fie o veste buna pentru toata lumea, apropo de bratele lungi ale crizei; au fost 2407 expozanti, 650 dintre ei sub 35 de ani, si au avut la dispozitie un spatiu de expunere de 270.000 metri patrati. Acestea fiind zise, sa trecem la treaba!

Ce vedeti mai sus e lucrarea designerului Bertjan Pot pentru Cassina – e vorba de o reinterpretare a celebrului fotoliu Utrecht, proiectat de Gerrit Rietveld si intrat in productie in 1936. Un omagiu, asadar, si o intoarcere in timp – nu e singura, dar vom vedea mai multe la momentul potrivit.

Asadar, fara alte introduceri…

Din colectia Aquarium, de la Campana Brothers pentru Bd Barcelona, o linie cu design organic – apropo de Zaha hadid, de care vom vorbi mai tarziu – si detalii foarte fine, daca stati sa priviti cu atentie.

Milan Design Week 2016 Jasper Morrison vine cu colectia Riva pentru Kettal. Morrison e printre favoriti la ora actuala, dupa ce la inceputul anuluia fost desemnat designerul anului de catre revista A&W Design. Milan Design Week 2016 Milan Design Week 2016 Jorge Diego Etienne, colectia Cirulos, de asemenea inspirata din trecut, mai precis de designul anilor ’60. Dar in afara de o oarecare influenta, totul e nou-nout, inclusiv metoda de productie: prelucrare digitala. Milan Design Week 2016

Khodi Feiz pentru Artifort, colectia Niloo. O reinterpetare contemporana a scaunului african din doua bucati: Milan Design Week 2016 Milan Design Week 2016Bijuteriile de mai jos sunt creatia Monicai Forster. Scaunul Unna si masa Neron sunt sculptate manual folosind tehnici speciala, despre care nu putem spune decat ca au rezultate uimitoare: Milan Design Week 2016 Milan Design Week 2016Milan Design Week 2016 Milan Design Week 2016Phillippe Starck a reiterat colectia Lou pentru Driade.  Scaunele sunt imbracate in piele tunsa, sau piele ponei (in engleza pony hair sau calf hair), ceea ce le face foarte scumpe. In orice caz, arata fabulos:
Milan Design Week 2016 Lievore Altherr Molina, canapele modulare pentru Viccarbe: Milan Design Week 2016 Am lasat la urma aparitia vedeta de la Milan Design Week 2016. Vedeta, pentru ca apartinei arhitectei Zaha Hadid, dar si pentru ca e ultima lucrare a artistei, care s-a stins din viata de curand, pe 31 martie. Masa Mew, pentru Sawaya & Moroni:
Milan Design Week 2016

foto