Urmatoarele idei de design interior pentru spatii de lucru au fost aplicate intr-o cladire din Stockholm ce adaposteste nu mai putin de 420 de angajati. Firma care s-a ocupat de proiect este pS Arkitektur. Ei au reusit sa transforme o banala cladire de birouri intr-un spatiu de lucru inteligent compartimentat si decorat cu gust pentru creativitate.

S-a pornit de la premisa – binecunoscuta deja – ca productivitatea angajatilor poate fi stimulata prin amenajarea spatiului de lucru, astfel incat aceasta sa predispuna la creativitate, la deschidere si comunicativitate, la implicare. Asa ca in locul cuburilor care izolau angajatul de restul colegilor au aparut fotolii comode cu despartitoare; camerele de sedinta au fost imbracate in culori vii, iar din loc in loc au fost interpuse zone de discutii si convorbiri tete-a-tete, separate de restul incaperii prin pereti de sticla – ceva in genul cabinelor telefonice.

Tot acest efort de redecorare a zonelor de birouri au tintit, asa cum am spus si mai devreme, spre cresterea productivitatii, in ideea ca mediul ambiant influenteaza intr-o proportie mult prea mare starea angajatilor  – deci performantele lor profesionale – pentru a fi tratat cu superficialitate. O idee pe care, de altfel, o salutam!

Sala de consiliu:

Design interior pentru spatii de lucruLoc de intalnire, cu vedere spre sala de consiliu: 
Design interior pentru spatii de lucru Zona de asteptare: Design interior pentru spatii de lucru Spatii de lucru creative: Design interior pentru spatii de lucruZona de discutii: 
Design interior pentru spatii de lucru Spatii de lucru: Design interior pentru spatii de lucru Zona de luat masa, cu vedere spre exterior, gratie peretilor cortina care deschis si mai mult spatiul: Design interior pentru spatii de lucruO sala de sedinte open-space, cu acces spre camerele de birouri, si ele separate doar prin sticla de restul: 
Design interior pentru spatii de lucru De obicei, camerele de sedinta sunt izolate cat mai bine de exterior. Nu si in acest caz: ferestrele de mari dimensiuni sunt gandite sa ofere un plus de perspectiva  – si la propriu si la figurat. Util in intalnirile de brainstorming…!Design interior pentru spatii de lucruVariante pentru clasicele – si detestatele – cuburi:
Design interior pentru spatii de lucru Design interior pentru spatii de lucruDesign interior pentru spatii de lucru Design interior pentru spatii de lucru Cabinele telefonice: de fapt, spatii de discutii si de intalnire, separate de restul spatiului prin cortina de sticla: Design interior pentru spatii de lucru Design interior pentru spatii de lucru Zona de asteptare: Design interior pentru spatii de lucru Design interior pentru spatii de lucru

foto