Urmatorul exemplu de design interior pentru spatii mari este creatia arhitectilor de la Maxwan Architects si a fost pus in scena cu ocazia transformarii unui fost hambar in locuinta.

Constructia se afla pe un teren de 2 ha, intr-un cadru rural idilic. Inainte de a fi cumparat si locuit de actualii proprietari, fostul hambar a fost detinut de o alta familie, care l-a modificat in mare masura. Spatiul interior a fost inaltat cu 10 metri, ducand la crearea unui nivel suplimentar. Un lucru bun, de altfel, insa alte interventii nu au fost la fel de fericite.

Asa se face ca arhitectii de la Maxwan au avut de lucru incercand sa reintegreze fostul hambar cadrului in care se afla si cu care, dupa interventiile anterioare, nu mai avea multe in comun. Au modificat fatadele, iar rezultatele au fost vizibile nu numai la exterior, dar si la interior. Astfel, au aparut ferestre mari si deschideri vitrate care schimbat au fata camerelor, scaldandu-le intr-o lumina calda.

De baia de lumina au profitat pentru a crea la etaj spatiile de lucru, iar la parter au fost asezate zonele cu functiuni sociale: livingul cu bucataria deschisa, locul de luat masa, un mic spatiu de relaxare in fata semineului.

Asa arata  pe dinafara fostul hambar transformat in locuinta:

Design interior pentru spatii mariSemineul: Design interior pentru spatii mari La etaj: Design interior pentru spatii mari
Design interior pentru spatii mari Bucataria deschisa, cu loc de luat masa:

Design interior pentru spatii mari Scara interioara e construita de fapt intr-un ansamblu care leaga mobila de bucatarie cu spatii de depozitare la inaltime si o biblioteca de perete. O solutie eficienta, contemporana si foarte inspirata din punct de vedere estetic: Design interior pentru spatii mariDesign interior pentru spatii mari Design interior pentru spatii mari Design interior pentru spatii mari Design interior pentru spatii mari

 

foto