Rapid-rapid, o foarte succinta trecere in revista prin prestigiosul eveniment New York Design Week 2015, care a avut loc saptamana trecuta peste ocean. Am ales 10 poze, cu 10 obiecte despre care credem ca sunt reprezentantive pentru designul contemporan.

Sus de tot, corpuri de iluminat de la Apparatus Studio. Se numesc Link Porcelain si au fost facute in colaborare cu Alice Goldsmith, artist in ceramica. Greu de crezut, dar sunt o imbinare reusita de portelan handmade si alama.

Mai jos, continuam tot cu alama, un material preferat de designeri in ultima vreme. Sanitare de baie de la Watermark Designs:

accesorii baie bronzBiroul Orsted de ICF Presents EOQ Design – Collections by Michael Young. Surpriza! Alama. birou Michael Young OrstedCorpuri de iluminat suspendate Muse de Zia-Priven:corpuri de iluminat Zia Priven Muse LinearRezultat al colaborarii dintre Chris Hardy si Jens Risom, mobila de mai jos e o preluare din mid-century modern adaptata la contemporan. mobila mid century adaptata Chris Hardy Jens RisomInapoi la formele organice pe care le iubeste atat de mult Zaha Hadid. Corp de iluminat din colectia Murmurations de la Graypants:Murmurations lighting by GraypantsScaun Ward Bennett, realizat de Herman Miller, Geiger si Various Projects. E o re-editare in memoria designerului: Ward Bennett a devenit celebru lucrand pentru Herman Miller.scaun HM WardBennett MakingSenseScaunul Ova are, supriza din nou, elemente de alama si a fost proiectat de Avo si Ladies and Gentlemen Studio. scaun Ladies and Gentleman AvoFotoliul Stardust de Nika Zupanc. Ghiciti elementul surpriza! Scaun Stardust de Nika ZupancVaze True Colours de la &Traditions. Alama, da, din nou! vaze TRUE COLOURS ALLfoto