Vorbim din nou despre blaturi din compozit. Data trecuta treceam in revista principalele materiale din care se pot face blaturile de bucatarie, cu o lista succinta de avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte.

Acum ne concentram exclusiv pe blaturile din compozit, mai precis pe formele pe care acestea le pot lua, pe solutii ingenioase de design ce demonstreaza, daca mai era nevoie, versatilitatea acestui material.

Ca sa se inteleaga ce inseamna compozit: un amestec de polimeri acrilici, aluminiu, pigmenti naturali, rasini. In proportia corecta, acestea dau formula compozitului: un material dur, insa usor de modelat in orice forma, avand proprietati antibacteriene datorita suprafetei non-poroase; placut la atingere, usor de intretinut, folosit in prezent in aproape orice domeniu al constructiilor de interior.

Vorbind de calitatile materialului, trebuie subliniat faptul suprafetele din compozit pot fi modelate practic in orice forma. Procesul de modelare poate incepe in fabrica, iar in acest caz compozitul se toarna dupa un sablon prestabilit. Insa forme interesante se pot obtine si prin slefuire, lipire si prelucreare a materialului in stare finita.

Mai jos am ales cateva exemple care sa ilustreze cam ce se poate face din suprafete solide in materie de suprafete de lucru. Evident, lista nu e nici pe departe completa, iar mai jos aveti ilustrate doar o parte din posiblitatile de prelucrare ale compozitului. In realitate, dintr-un compozit de calitate se poate face aproape orice!

Ultimele doua fotografii arata camere de baie amenajate cu blaturi din compozit. Daca ne gandim la proprietatile antibacteriene ale materialului, la rezistenta lui superioara la apa, abur, murdarie, socuri mecanice, atunci e fireasca folosirea lui la fabricarea sanitarelor de baie.

blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit blaturi din compozit

blaturi din compozit

blaturi din compozit blaturi din compozit

 

foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13