In cele ce urmeaza, vedem cateva detalii de design interior modernist, atent combinate cu elemente de decor contemporane. Designerul care s-a ocupat de proiect se numeste Damon Liss si, asa cum e lesne de inteles din pozele alaturate, apreciaza lucrurile de calitate, cu forme si functiuni inteligente.

Zona de living arata, mai mult sau mai putin, ca o colectie de obiecte de muzeu: scaune de designer, fotolii reconditionate, lampi din anii ’60 readuse la viata. Creatorul decorului a mizat de simplitate, alegand sa suprapuna formele pe un fundal neutru – mult gri, pe care schema cromatica rosu-alb-albastru construieste puncte in care ochiul poposeste pentru a descoperi multitudinea de detalii.

Aproape ca nici nu observi discreta ancorare in realitate, in partea dreapta: un televizor plat ancorat in perete si tablourile de arta contemporana.

Detalii de design interior Detalii de design interior

Cele doua dormitoare poarta de asemenea amprenta mijlocului de secol XX, prin insertii ce trimit mai mult sau mai putin evident la stilul de amenajare modernist:
Detalii de design interior Detalii de design interior Detalii de design interior Din nou in camera de zi, unde fluiditatea decorului a fost speculata dinadins, asa incat privirea sa poata aluneca in voie de la un element de decor la altul. Mai precis: obiecte putine, dar valoroase ca incarcatura estetica. Miza a fost nu de a crea un muzeu al pieselor mid century modern, ci de a le alege pe acelea care arata bine puse impreuna. In acest caz, designerul a dovedit inca o data ca nu cantitatea e importanta, ci calitatea. Detalii de design interior Detaliu din bucatarie: Detalii de design interior Detalii de design interiorO piesa de mobilier care pastreaza cateva elemente moderniste originale – picioarele si linia de design. Restul e aditie contemporana pe o structura veche si pornind de la o viziune care vedea lumina zilei acum cateva decenii.
Detalii de design interiorCorpul de biblioteca din fundal, dupa modelul desenat de George Nelson prin anii ’50, e in sine o prezenta greu de trecut cu vederea. Fotoliul completeaza binevenit decorul:
Detalii de design interior O alta piesa readusa la viata si care pastreaza liniile generale ale designului modernist: Detalii de design interiorDetalii de design interior

Detalii de design interior

foto