Amenajarea biroului de acasa incepe cu alegerea locului unde urmeaza sa lucrezi si se termina cu decorarea propriu-zisa a acestuia. In primul caz, lucrurile sunt destul de clare, credem: e recomandat sa alegi locuri bine luminate, cu priza la-ndemana, suficient de mari pentru a te misca in voie la birou.

De asemenea, ar trebui ca spatiul respectiv sa-ti ofere liniste, izolare sau, in sfarsit, conditiile de lucru care ti se potrivesc. Locurile aflate in vecinatatea usilor, langa holuri cu trafic intens, langa camera copiilor etc. nu sunt cele mai bune pentru munca asidua.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Trecem la amenajarea propriu-zisa. In prezent, gama de birouri disponibila pe piata este extrem de variata. Birourile pot fi realizate din diverse materiale: din lemn masiv, materiale compozite, placi fibrolemnoase (PAL, MDF), din plastic ori sticla.

Birourile noi din lemn masiv pot ajunge la preturi foarte mari – asa ca aici poate fi luata in considerare si varianta reconditionarii unuia mai vechi. Birourile din PAL sau MDF sunt mai ieftine, dar alegerea lor trebuie facuta cu atentie – atentie la calitate, adica.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Birourile din materiale compozite (Corian, HiMacs, Montelli etc.) au avantajul ca rezista foarte bine in timp si pot fi modelate in aproape orice forma. Despre un compozit – Corian – am vorbit aici.

Birourile din plastic sau din sticla sunt foarte moderne si disponibile intr-o varietate foarte mare de forme, respectiv culori.

Evident, se pot face birouri din mix de materiale: lemn-metal, sticla-metal etc. De fapt, cel mai adesea contin mai multe tipuri de materiale.

Fiecare birou poate fi realizat astfel incat sa reflecte un stil anume – ca in cazul birourilor din lemn masiv, clasic – sau o combinatie de stiluri. In acest articol, ne-am ocupat de acest ultim caz.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Credem ca o amenajare moderna trebuie sa fie in masura sa faca trecerea intre stiluri si intre moduri de viata. Sau: sa armonizeze stiluri diferite, sa creeze spatii care sa reflecte personalitatea celor care le ocupa. Sa creeze atmosfera. Birourile de mai jos si de mai sus reflecta aceste lucruri: sunt amenajari eterogene, indraznete, dar si relativ usor de realizat. Adica in ton cu vremurile in care traim.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

foto