Daca tot vorbim de inovatii, nu le puteam lasa la o parte pe cele din design contemporan. La acest capitol, compania italiana Purapietra aduce un suflu de noutate intr-un domeniu care parea sa le fi vazut pe toate, cel al obiectelor sanitare.

Purapietra lucreaza cu materiale naturale si reuseste sa dea obiectelor forme si texturi noi, putin exploatate pana acum. Avand sursa de inspiratie in natura, obiectele de baie Purapietra sunt suprinzatoare si frizeaza, uneori, limitele imposibilului.

Design contemporan

Design contemporan

Si gama de materiale folosite este destul de neobisnuita: marmura, piatraonix, travertin sau roca vulcanica. Designerii incearca sa se foloseasca la maxim de caracteristicile fiecarui material in parte, aducandu-l intr-o forma care sa-i scoata in relief proprietatile: duritatea, culoarea, reflexele, irizarile sau chiar micile imperfectiuni. Obiectul finit este suprinzator, cu contururi spectaculoase:

Design contemporan

Design contemporan

Inovatii design

Fiecare piesa are un design unic, iar la crearea fiecarei forme s-a tinut cont de proprietatile materialului: de la culoare, la modul in care interactioneaza cu apa, astfel incat rezultatul final sa fie exceptional.

Design contemporan

Design contemporan

Design contemporan

Obiectele sanitare sunt doar inceputul pentru Purapietra. Compania intentioneaza sa-si diversifice gama de produse si sa intre mai puternic pe segmentul amenajarilor interioare. Ca filozofie, Purapietra crede in puterea naturii de a inspira – sa speram ca nu neglijeaza nici partea de ecologie: puterea redusa a naturii de a se regenera, pusa fata-n fata cu exploatarile facute de om.

Altfel, propunerile italienilor de la Purapietra arata extraordinar. Ar fi interesant sa vedem obiecte la fel de senzationale confectionate si din alte materiale: diverse amestecuri de pietrisuri, sau chiar compozite, lemn, sticla – desi, daca ne luam dupa numele companiei, e greu de crezut ca Purapietra va incerca si altceva decat piatra.

Noutati in acest sens, asadar, intr-un viitor incert. Va tinem la curent!

Inovatie in design

Inovatie in design

Inovatie in design

 

foto