Cand spun ca livreaza bucatarii moderne, italienii de la Toncelli nu se refera la designul mobilierului – sau nu numai la asta. Se refera in primul rand la tehnologia inglobata in ele si la nenumaratele posibilitati de a folosi stiinta pana si la bucatarie.

Incepem cu cea mai desteapta bucatarie de la Toncelli: Prisma. Designul minimalist este pretextul folosit de Toncelli pentru a camufla in aceasta mica bijuterie numeroase functii care o fac sa semene cu o nava spatiala.

Blatul de lucru integreaza o suprafata cu touchscreen Samsung care poate fi folosita ca un calculator in toata regula, pentru ca exista si posibilitatea conectarii la internet.

Din ratiuni practice evidente, suprafata cu touchscreen este protejata contra zgarieturilor si rezista la contactul cu obiecte fierbinti.

Exista si un suport pentru tableta, in caz ca touchscreen-ul de pe cealalta latura a bucatariei nu e la-ndemana:

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Bucataria poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia gratie designului modular care permite asamblarea corpurilor in mai multe formule.
Toate piesele de mobilier vin cu LED-uri incorporate sub suprafata de lucru, cu plita inteligenta retractibila, cu senzori de presiune pentru deschiderea usilor si a sertarelor, cu amortizoare si alte artificii mai mult sau mai putin utile.

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Celelalte modele de bucatarii de la Toncelli se numesc Morning Calm, Progetto50, Essential si Nantia. Sunt mai putin stralucitoare din punct de vedere al tehnologiilor folosite, dar, chiar si asa, arata fabulos.

In sfarsit, acestea pot fi echipate cu „jucariile” enumerate pentru Prisma, cu exceptia ecranului touch si a conexiunii la internet.

Astfel, intr-o bucatarie Toncelli poti adauga amortizoare de tot felul, senzori de presiune, echipamente de iluminat cu actionare prin atingere sau prin miscare, ca sa nu mai vorbim de electrocasnice de ultima generatie.

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Din fericire, cei de la Toncelli nu s-au limitat la a dota bucatariile cu tot felul de echipamente care mai de care mai sofisticate, dar fara mare valoare functionala. Bucatariile sunt realmente practice, iar gradul inalt de personalizare le recomanda celor mai pretentiosi clienti.

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Cat despre design, nici nu mai trebuie s-o spunem: bucatariile Toncelii arata extraordinar!

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

Bucatarii moderne

foto