Ce aduc modelele noi de radiatoare moderne in plus fata de batranul calorifer? Sa vedem: la partea tehnica, imbunatatirile privesc consumul de energie sau folosirea  energiei provenite din surse alternative – cum ar fi panourile solare, distributia eficienta a caldurii, durabilitatea materialelor, rezistenta in timp etc.

Pana aici, nimic revolutionar.

La partea estetica, insa, radiatoarele moderne vin cu un design care te lasa cu gura cascata. Ce-i drept, inovatiile in design ar fi trebuit sa apara cu cativa ani mai devreme, daca ne gandim ca radiatoarele se folosesc pe scara larga  de cel putin 50 de ani.

Dar…mai bine mai tarziu decat niciodata.

Radiatoare moderne

Radiatoare moderne

Radiatoare moderne

Asa cum spuneam, cele mai noi modele de radiatoare moderne vin in numeroase forme, culori si materiale, pentru a se potrivi oricaror interioare. Pot fi personalizate pentru a se integra perfect in decoruri din cele mai diverse sau unor stiluri ce merg de la clasic, la contemporan, minimalist sau eclectic.

Pe buna dreptate, era si timpul ca batranul calorifer sa treaca printr-o operatie estetica majora si sa-si schimbe look-ul! Nu numai din ratiuni estetice, ci si din considerente practice. Pentru ca, pana la urma,  schimbarea formei a atras dupa sine si modificari structurale. Radiatoarele moderne sunt mai subtiri, deci ocupa mai putin spatiu, sunt realizate din materiale cu eficienta sporita, pot fi folosite in orice spatii, consuma mai putina energie etc.

Radiatoare moderne cu design neobisnuit

Radiatoare moderne

Radiatoare moderne design

Radiatoarele sunt adaptate, ca design si functii, pentru folosirea in diverse spatii: de la camere de baie, la livinguri, dormitoare, camere de copii , holuri, birouri, bucatarii.

Radiatoare moderne

Mai jos, un radiator mascat de un tablou contemporan: de fapt, tabloul chiar e radiator! Asta inseamna sa integrezi perfect designul in functiune – sau invers.

Radiatoare moderne

Radiatorul de mai jos e format din doi elementi: cel vertical, cu mai multe trepte de incalzire, pentru reglarea temperaturii din camera; cel orizontal, pentru mentinerea prosoapelor la o temperatura placuta. Doua utilizari practice puse in realitate printr-un design minimalist  estetic si eficient in acelasi timp.

Radiatoare moderne

Pentru living, designul caloriferului a fost ales astfel incat sa se camufleze perfect in decor. Nici nu-ti dai seama ca elementul de pe perete e acolo in primul rand din ratiuni practice!

Radiatoare moderne

Radiatoare moderne

Pentru bucataria de mai jos a fost ales un radiator din otel – e acelasi material folosit si pentru corpurile de mobilier, asa ca exista o continuitate intre elementele care compun amenajarea. In plus, designul radiatorului il face foarte practic, pentru a putea fi folosit si ca suport pentru prosoape.

Design radiator modern

Un alt exemplu de utilizare extrem de eficienta a spatiului ocupat de radiator, care devine astfel un dulap in toata regula pentru depozitarea prosoapelor. Cand te gandesti ca le gasesti mereu calde, ti-e mai mare dragul!

Design radiatoare moderne

Cineva a luat foarte in serios amenajarea casei si a ascuns radiatorul in spatele acestei masti colorate. O solutie eficienta: arata bine, iar daca te plictisesti de decor, schimbi masca radiatorului si obtii o amenajare diferita.

Design radiatoare moderne

Radiatoare moderne

Design radiatoare moderne

Design radiatoare moderne

foto: 1,