Daca vorbim despre design interior pentru o cafenea, nici ca se putea sa gasim un subiect mai potrivit decat acest local din Szczecin, Polonia. Vopsita in culori tropicale tari, care o arunca intr-un soi de suprarealism greu de suportat pentru cei cu inima slaba, Cafein Bistro se delimiteaza net de orice alta cafenea pe care am vazut-o.

De proiect s-au ocupat designerii de la Kolorama si de la Bloogarden, doua firme poloneze care creeaza un pic diferit fata de restul lumii, dupa cum lesne se poate vedea si din imaginile de mai jos.

Lasand la o parte culorile tari in care e drapata de la un cap la altul, cafeneaua are niste detalii de design ce merita toata atentia. Aceste scari cu detalii curbate spre exterior, de exemplu:

Design interior pentru o cafenea Fotoliile – colorate si ele, cum altfel!  – de calitate si fiecare aducand in interior un stil diferit, un aer diferit: Design interior pentru o cafenea Proprietarii au vrut sa creeze o atmosfera familiara, prietenoasa. Privind masutele de cafea, nici nu poti sa-ti inchipui altceva, decat ca localul e perfect pentru conversatii amicale. Pe de alta parte, probabil cei de la Kolorama si Bloogarden s-au gandit sa inmoaie gerul polonez cu interioarele in culori tropicale!Design interior pentru o cafenea Design interior pentru o cafenea Design interior pentru o cafenea Noaptea, cafeneaua isi schimba foarte putin infatisarea. De fapt, daca tot a venit vorba de lumina, trebuie spus ca designerii au preferat sa foloseasca in special corpuri de iluminat incastrate, astfel incat sa lase peretii sa respire – dat fiind ca tonurile puternice de culoare aglomereaza suficient de mult decorul incat sa nu mai fie nevoie de adaugari. Ici si colo doar, in puncte „strategice” cum ar fi barul sau zona de lounge, cateva corpuri de iluminat se profileaza pe fundalul tropical.

In rest, simplitate extrema – chiar daca, la prima vedere, impresia e de aglomerare. Iar aceasta capacitate de a umple spatiile folosind doar cateva elemente de design este cu adevarat admirabila!Design interior pentru o cafenea Design interior pentru o cafenea Design interior pentru o cafenea

 

foto