Iata mai jos cateva sugestii pentru decorarea livingului in stil contemporan, adaptat la gusturi si personalitati diferite. Imaginile urmatoarte vor demonta prejudecata ca modern inseamna rece si impersonal si vor demonstra, in schimb, ca se pot realiza lucruri frumoase cu putina imaginatie si avand in minte ca decorul trebuie sa se plieze personalitatii locatarilor casei.

Pe scurt, stilul contemporan s-ar putea defini prin sintagma “less is more” – mai putin inseamna mai mult.

De aceea, la decorarea livingului tine cont de cateva sfaturi utile:

– foloseste putina mobila si alege acele elemente de decor care spun ceva – daca spun ceva sus si tare, cu atat mai bine. Decorul in stilul contemporan este o declaratie. Englezii o spun mai bine: a statement.

– nu te feri sa folosesti culori tari, dar fa-o cu moderatie. Un element, doua, pot avea culori tipatoare, iar efectul sa fie unul extraordinar. Conditia:  fondul (celelalte culori) sa fie neutre sau calde.

– renunta la covor daca nu se potriveste cu restul camerei. Daca vrei neaparat covor, alege unul cu textura, pufos, intr-o singura culoare, care sa se combine armonios cu restul.

– evident, renunta la bibelouri, franjuri, huse, imprimeuri florale, elemente de decor excesiv ornamentante.

– pune pe primul loc confortul tau. Adica trebuie sa te simti bine in casa ta si sa-ti placa ceea ce vezi – cu alte cuvinte, functionalitatea trebuie sa se imbine cu esteticul in cel mai convenabil mod pentru tine.

– foloseste tehnologii noi si integreaza-le cu atentie in decor, mai ales daca optezi pentru note retro sau clasice. Evident ca nu te poti lipsi de laptop, de inevitabilele fire si cabluri, de telefonul mobil si de alte dispozitive hi-tech. Dar le poti integra armonios in designul camerei facand un compromis: chiar daca iti place stilul clasic/ retro, nu alege mobila bunicii. In schimb, alege o mobila moderna cu nuante clasice.

– in fine, decorarea livingului nu trebuie sa fie o corvoada. Foloseste acele elemente de decor care iti plac – gandeste-te ce obiecte ai vrea sa vezi zilnic si te binedispun. Apoi amenajarea spatiului va fi foarte usor de facut.

foto: Aurelien Brion
foto: Rafo 3D
foto: Rusu Ruslan
foto: Bumper 30