Decorarea apartamentului nu e un lucru usor, iar principala dificultate e data de spatiul limitat pe care designerul il are la dispozitie. Chiar si asa, solutii pentru reamenajarea moderna a apartamentului exista intr-o multitudine de forme si la bugete deloc piperate – stilul contemporan se dezice de abundenta elementelor decorative si merge spre simplitate, eficienta, armonie a proportiilor.

Propunerile de mai jos vorbesc exact despre aceste lucruri. Mai multe apartamente din Rusia au fost decorate de casa de arhitecti Savastudio. Rezultatele muncii lor sunt mai mult decat multumitoare: au transformat apartament modeste, de dimensiuni mici, in locuinte cu aer luxos, cu accente contemporante si cu elemente ce se pun in valoare reciproc, iar toate acestea la costuri rezonabile.

cum sa decorezi apartament mic
cum sa decorezi apartament mic
cum sa decorezi apartament mic
cum sa decorezi apartament mic

Pentru camera de zi s-au folosit culori calde, in principal pentru ca spatiul restrans nu ar fi permis utilizarea unor culori tari, care sa micsoreze vizual zona. Exista insa accente care dau fermitate si o anumita eleganta decorului: elemente decorative in culori tari, folosirea unor suprafete lucioase care sa dea impresia de spatiu marit, alegerea cu atentie a decoratiunilor, astfel incat sa nu aglomereze un spatiu si asa mic, eficientizarea functiunilor prin utilizarea inteligenta a spatiilor goale.

cum sa decorezi apartament mic

De cele mai multe ori, trecerea de la zona de zi la zona de luat masa se face natural. Cele doua spatii nu sunt delimitate de pereti sau usi, iar linia coloristica din living e reluata in bucatarie. De altfel, solutia s-a impus de la sine, avand in vedere ca spatiul mic nu ar fi permis alte interventii.

foto: Savastudio.ru