Acest exemplu stralucit de arhitectura pentru casa pe plaja vine din Africa de Sud, mai precis zona de coasta din Cape Town. Nu stim cine sunt arhitectii care au dat forma acestui proiect, pentru ca vila se gaseste la inchiriat pe un site cu oferte de cazare pentru cei care-si permit o vacanta tocmai in Africa de Sud.

Revenind la arhitectura: constructia e inserata eficient si nepretentios in peisajul din jur. Asezata de-a dreptul pe pamantul valurit, casa se adapteaza formelor neregulate ale terenului, iar ce rezulta e o constructie interesanta, chiar discret spectaculoasa.

Arhitectura pentru casa pe plaja

In jurul sau, pamantul acoperit de vegetatie aspra a fost pastrat intact, si doar pe o lungime de cativa metri – strictul necesar – inainteaza terasele de jur-imprejurul casei.

Arhitectura pentru casa pe plaja

In spatele fatadelor, o supriza: curtea interioara, doar partial delimitata de restul terenului din afara. Portile deschise astfel create formeaza tablouri vii si incadreaza, printre piese de arhitectura, minunatul peisaj natural: marea, tarmul, cerul.
Arhitectura pentru casa pe plaja

Gradina interioara: cu mult spatiu verde si principalul loc de odihna orientat spre tarm: Arhitectura pentru casa pe plajaO „rama de tablou”:
Arhitectura pentru casa pe plajaVedere de la etaj:
Arhitectura pentru casa pe plaja

Interioarele sunt decorate cu gust pentru natural. Tonurile neutre si esentele lemnoase sunt motivele recurente ale acestei amenajari. In rest, linii simple de design si obiecte de calitate. Accentul e pus pe spatialitate, pe circulatii care sa redea libertatea de miscare atat de natural regasita in acest peisaj.

Arhitectura pentru casa pe plaja Arhitectura pentru casa pe plaja Arhitectura pentru casa pe plaja

Arhitectura pentru casa pe plaja

 

foto