Vorbim de renovarea unui apartament din anii ’80 facuta cu mult stil in Brisbane, Australia, de catre Alexander Lotersztain si Derlot. Acestia au avut delicata sarcina de a transforma o casa prea mare, prea aglomerata de obiecte si destul de neprimitoare, intr-un cuib prietenos pentru o familie tanara cu mostenitori si mai tineri.
Asa cum am amintit mai sus, apartamentul a fost construit in anii ’80 si aducea, la acea vreme, un suflu incredibil de proaspat. Camerele au tavan inalt, ca de catedrala, ceea ce creeaza o senzatie de spatialitate foarte puternica, accentuata si mai mult de ferestrele mari, care incadreaza reusit zarea si privelistea asupra orasului. Pe aceste atuuri „native” ale apartamentului si-a construit arhitectul viziunea pentru proiectul de design interior, iar ceea ce a iesit vedeti mai jos: o casa frumoasa:
La construirea spatiilor interioare, arhitectul a utilizat din plin mijloace de expresie contemporane, reusind totusi si o usoara intoarcere spre trecut.
Cu exceptia catorva piese de mobilier valoroase estetic si material, amenajarea este sofisticata fara a parea pretentioasa si e simpla fara a fi banala.
Un colt de odihna unde mintea se odihneste si ochiul se delecteaza cu frumusetea catorva obiecte: un covor interesant (care, de asemenea, vorbeste despre amestecul de vechi si nou), un scaun, o selectie de fotografii.
Nota personala, exprimata original:
In apartament a fost loc si pentru camera copilului, pe care arhitectul nu a neglijat-o, ba din contra. A inserat-o in imaginea de ansamblu si a acordat-o la stilul in care a decorat intreaga casa. Bucataria, atat de simpla incat devine spectaculoasa gratie unei combinatii extrem de reusite de culori si lumini:
Balconul a fost de asemenea amenajat si transformat intr-o terasa perfecta pentru stat afara: