Nu stim cu precizie cate case din containere sunt construite in lume, insa aici aducem alte noua exemple de astfel de constructii. Spunem „alte”, pentru ca am mai vorbit si cu alte ocazii de ele. Am mai scris doua articole acum ceva vreme pe acest subiect: aici si aici. In plus, avem propria noastra viziune pentru casa container  – aici.

In alta ordine de idei, subiectul ne pasioneaza si credem ca merita toata atentia, mai ales in contextul actual: reciclare, refolosire, conversie.

Asadar, incepem cu enumerarea caselor din containere, in ordine aleatorie.

1. CASA DIN CONTAINERE STUDIO HT (sus). E dotata cu tot ce-i trebuie pentru a fi prietenoasa cu mediul: panouri fotovoltaice, orientare solara, racire pasiva, acoperis verde, incalzire cu pelete.

2. CASA DIN 12 CONTAINERE a fost proiectata de arh. Adam Kalkin si, asa cum sugereaza si numele, este compusa din 12 containere reunite intr-un cadru exterior. Asa cum se vede din poze, casa e extrem de spatioasa si foarte practica. Despre Adam Kalkin o sa vorbim insa pe larg cu alta ocazie, pentru ca merita cu prisosinta.

case din containerecase din containere

 

3. CASA CONTAINER COVE PARK – asezata pe malul lacului, cu una din fatade complet din sticla, pentru ca frumoasele peisaje din jur sa fie admirate in voie:

case din containere case din containere

 

4. DORMITOR DE OASPETI SI BIROU DIN CONTAINERE. Se poate si asa. In cazul de fata, doua containere au fost inserate intr-o constructie obisnuita pentru a crea spatii suplimentare, separate de restul. Asa au luat fiinta un birou si un dormitor pentru oaspeti, fiecare in containerul sau.

case din containere case din containere
 

5. CONTAINERS OF HOPE/ CONTAINERELE SPERANTEI: un proiect al arhitectului Benjamin Garcia Saxe. Casa e construita din doua containere, are fatade din sticla si acopera o suprafata de 93 mp.

case din containerecase din containere
 

6. CROSSBOX HOUSE: proiectata de CG Architects, volumul consta in patru containere suprapuse. Spatiul creat e suficinet pentru o familie cu un copil.

case din containerecase din containere
 

7. GUEST HOUSE: arhitect Jim Poteet. Functiunile au fost asezate intr-un singur container; una din fatade e din sticla. Spatiul a fost marit prin adaugarea unei portiuni de terasa:

case din containerecase din containere
 

8. INSINISKI MANIFESTO: James & Mau Architecture. 3 containere, rezultand intr-o suprafata de 160 mp.

case din containerecase din containere
 

9. REDONDO BEACH HOUSE, arhitect: de Maria Design. In 2007 a castigat premiul American Institute of Architects Honor Award pentru Excelenta in Design si Inovatie.

case din containere

foto: 1, 2