Nici mai mult, nici mai putin decat minimalism de lux in exemplul urmator. Proiectul este creatia Decus, o firma de design din Australia. Lor li s-a incredintat spre amenajare aceasta casa veche din Sydney. Nu numai ca nu au respectat conventiile – amenajari clasice, fotolii Ludovic etc. – dar s-au indepartat suficient de mult de arhitectura casei incat sa-i poata insufla un aer contemporan evident.

Amenjarile sunt aerisite, cu linii clare si elegante care scot in evidenta frumusetea contrastanta  a arhitecturii interioare, deloc neglijata de altfel, ci pusa in valoare prin juxtapunerea pieselor de decor. Iar acestea din urma au fost alese pe spranceana, dupa principiul „less is more” – mai putin inseamna mai mult.

In esenta, amenajarile sunt discrete: culori calme, forme cuminti. In puncte cheie din casa, insa, piese extravagante dinamizeaza decorurile, le infuzeaza cu personalitate si culoare.

Niste scaune bine alese, un corp de iluminat ce puncteaza o functiune si diversifica formele dintr-o camera altfel destul de banala:

minimalism de luxInca un scaun care spune ceva:
minimalism de lux minimalism de lux Un spatiu de relaxare organizat in jurul peretelui vitrat ce da in gradina, prin dispunerea punctelor de interes spre exteriorul camerei . Privirea e dirijata astfel spre spatiul dinafara camerei, fara a trece insa neobservate nici elementele de decor: semineul discret in fundal, scaunele Wassily (designer Marcel Breuer) in stanga. minimalism de lux Spatiu de lucru de o simplitate geniala: minimalism de lux minimalism de lux Scaunul-vedeta al acestei amenajari: cu o forma surpinzatoare si intr-o culoare puternica, arunca in aer sobrietatea camerei: minimalism de lux minimalism de lux

foto