Se da urmatoarea tema: a se realiza amenajarea unui apartament pentru un tanar barbat, in functie de un anumit profil stabilit anterior. Nu e vorba de un test la scoala, ci de o sarcina pe care si-a desemnat-o o firma de design din New York, Incorporated. Dupa un sondaj efectuat printre tinerii rezidenti ai unui cartier american, acestia au stabilit profile ale cumparatorilor cu datele obtinute.

Pentru fiecare profil a fost realizata cate o amenajare, iar ce au obtinut in final e extrem de interesant.

In articolul de fata vom vedea un apartament proiectat de Incorporated NY pentru un tanar barbat cu profilul urmator:

Amenajarea unui apartamentAsadar, avem de-a face cu un tanar care locuieste singur. Are un serviciu stabil, face adesea excursii in aer liber, iese in baruri, are o viata sociala activa. In materie de design, ii plac lucrurile texturate, in culori tari, care sa exprime masculinitate.

Una peste alta, cam asa arata propunerea pentru acest tanar:

Amenajarea unui apartament

Amenajarea unui apartament

Lucrurile au fost pastrate cat de simplu cu putinta. Locuinta are un dormitor, o camera de zi, o bucatarie mica, insa foarte bine utilata, loc de luat masa, birou si terasa. Adica mai mult decat suficient in conditiile date.

Camerele comunica fluid intre ele, exista de altfel o preferinta pentru transparenta care, printre altele, face ca schema apartamentului sa fie foarte practica.

Totodata, rezulta de aici camere luminoase, bine aerisite, care maresc senzatia de spatiu bine organizat, relaxant,  eficient.

Amenajarea unui apartament Amenajarea unui apartament

Anumite detalii sunt folosite pentru a accentua nota de masculin: podelele din lemn in stil rustic, obiectele din otel, precum si cele cu design industrial.

Cromatic, domina culorile in nuante naturale: tonuri de maro, gri, verde. In ansamblu, apartamentul e echilibrat din toate punctele de vedere.

Amenajarea unui apartament Amenajarea unui apartament

Planul casei:

Amenajarea unui apartament

 

In articolul urmator: un apartament pentru o tanara femeie.

foto