Cuibul iubitorului de carti i-am spus noi: apartamentul de mai jos a fost proiectat de brazilienii de la Ourico si se afla in Rio de Janeiro.

Nimic nu lasa sa se ghiceasca faptul ca in afara zidurilor casei, strazile se topesc sub caldura soarelui sud-american. Apartamentul se dezvaluie ca un colt rupt de lumea din jur, precum un cuib subteran in care traiesc fiinte fabuloase. De altfel, creatorii lui i-au dat numele de „cuibul ariciului” – un arici iubitor de carti si de arta, daca e sa ne luam dupa decoratiuni.

Spatiul e bine populat cu obiecte din diverse epoci si perioade: cufere, alamuri, scaune de designer, impletituri, dar si decoratiuni abia iesite din mintile si mainile designerilor. Privita in ansamblul sau, casa pare un mic muzeu, insa notele personale raspandite peste tot ii ofera caldura care o transforma intr-un cuibusor confortabil si mai ales foarte intim, bine acordat la perioada contemporana, raspandind insa si parfumul epocilor trecute.

Mai jos: un colt de living. Intre atatea obiecte vechi si cu patina, televizorul plat reuseste sa nu faca nota discordanta. Ceea ce e o realizare demna de aplauze!

cuibul iubitorului de carticuibul iubitorului de carti

Printuri vintage pentru dormitorul copiilor:
cuibul iubitorului de carti

Loc de luat masa cu pianina: cuibul iubitorului de carti

Biblioteca, impresionanta nu numai prin amploare, dar si prin ingeniozitatea designului. Peretele negru se dovedeste fundalul perfect pentru colectia generoasa de carti si obiecte de arta.

Cat despre coltul cititorului, fotoliile de data foarte recenta aduc o binemeritata gura de aer contemporan acestui cuib presarat cu vestigii ale trecutului: cuibul iubitorului de carti

cuibul iubitorului de carti

cuibul iubitorului de carti

 

cuibul iubitorului de carti cuibul iubitorului de carti cuibul iubitorului de carti Niciun colt al casei nu a fost lasat de izbeliste – nici macar acest colt de baie, atent decorat de mana designerului si cu infinita consideratie pentru detalii de finete: cuibul iubitorului de carti O privire de ansamblu asupra camerei de zi: cuibul iubitorului de carti cuibul iubitorului de carti cuibul iubitorului de carti

 

foto