Vorbim despre design de mobilier, asa cum il intelege Colé – unul din cei mai tineri jucatori pe piata italiana de mobila. Firma a aparut in peisaj in 2011, dar deja are in portofoliu cateva mostre de design dupa care ne lasa gura apa!

Spre exemplu, acest model pentru masuta de cafea:

Design de mobilier

Se numeste Secreto, iar ideea care a stat in spatele conceperii acestei forme a fost astfel explicata de Colé: de regula, masutele de cafea sunt ticstite cu fel de fel de obiecte. De cele mai multe ori, carti si reviste, plus alte nimicuri care nu mai lasa loc pentru ceasca de cafea. Sau pentru orice altceva. Asa ca designul mesei Secreto e gandit in asa fel incat sa ofere mai mult spatiu, pastrand proportiile delicate ale obiectului de mobilier.

Design de mobilier

Biroul Tapparelle aduce prospetime unei forme deja consacrate: vechiul secretaire, de pe vremea bunicilor si strabunicilor… Abordarea e noua, fondul – adica forma – e vechi, iar rezultatul e minunat:

Design de mobilier

Canapelele Colé, vesele si nonconformiste, pentru spirite relaxate si personalitati indraznete. De retinut mai ales partea cu relaxarea, asa cum se vede si din poza de mai jos:

Design de mobilier Design de mobilier Design de mobilier

 

Despre scaunele Tria, Colé spune ca „amintesc de formele imposibile ale lui Escher„. Curbe, imbinari invizibile, forme organice, culori care se fugaresc una pe cealalta – pe scurt, design inspirat.

Design de mobilier Design de mobilier Design de mobilier Design de mobilier Design de mobilier

Cuierul: este prima piesa de mobilier pe care o vezi atunci cand intri intr-o casa. Asa ca, spune Colé, ar trebui sa spuna mai mult. Sa arate mai mult, sa fie mai indrazneata. Din acest motiv, cuierele lor sunt asa:

Design de mobilier

In sfarsit, cutia otomana: serveste drept depozitar pentru lucrurile pretioase. Pe cat de sobru si simplu ii este exteriorul, pe atat de neasteptat  apare interiorul, colorat intr-o nuanta puternica de albastru. Sa fie echivalentul celebrilor pantofi Louboutin, cu designul lor inconfundabil cu talpa rosie? 😀

Oricum ar fi, Colé face treaba buna cand vine vorba de design.

Design de mobilier
Design de mobilier

 

foto