Francezii se pricep (si) la design interior, asta e clar! Casa despre care scriem aici a trecut prin mai multe refaceri, remodelari si reinterpretari, pana cand si-a gasit nasul, vorba vine, in persoana designerului Maurice Padovani, care i-a dat o infatisare fermecatoare la interior.

Ca sa fim mai exacti: e vorba de o fosta locuinta taraneasca, dotata cu hambar si alte acareturi, ulterior renovata si transformata intr-o casa moderna. Fata contemporana a primit-o, insa, abia cand a intrat in scena Padovani, de care am pomenit mai sus. Atunci au fost regandite radical toate aspectele care tin de organizarea interna a casei: au fost daramati pereti interiori, au fost marite spatiile, inlaturate elementele de decor intuile, puse in evidenta celelalte.

Maniera de decorare e vizibil contemporana, credem noi.

Decorurile nu sunt bogat ornamentate – nu cantitativ, de fapt. Obiectele sunt de calitate, si cu ocazia asta accentuam inca o data importanta acestui lucru atat de simplu, atat de eficient: mai putin si mai bun e intotdeauna mai bine decat mai mult si mai prost.

Design interior

Designerul a intervenit si cu cateva elemente de expresie alese anume pentru aceasta casa: lampa, spre exemplu, din foi volante, sau peretii din OSB – a se vedea putin mai jos. Aceste doua „ciudatenii” (sau „note speciale”, ca sa fim mai ingaduitori :)) particularizeaza casa – chestie nu neaparat necesara, dar daca tot e facuta, macar sa fie facuta cu bun simt si cu bun gust. Ceea ce s-a si intamplat aici.

Design interior Design interior

Prezenta elementelor de constructie aparente este cautata in mod voit – cautata si accentuata prin integrarea lor in decor, ca mai jos:
Design interior Design interior

Placile de OSB au fost folosite si la dormitor. Nu sunt preferatele designerilor, nu sunt nici macar la mare cautare, dar nu arata deloc rau in cazul de fata. Ba chiar aduc o nota de relaxare binevenita, care continua linia stabilita prin celelalte elemente de decor. Designul e simplu si absolut fermecator!

Design interior Design interior Design interior

Scara interioara – greu de ignorat, pentru ca arata de-a dreptul fabulos – face legatura cu planul deschis de la etaj, ocupat de dormitor. In stanga, o bilbioteca din OSB – cum spuneam, materialul face figura extrem de reusita cu restul casei.

Design interiorDesign interior

Locul de luat masa, cu semineu in fundal si o lampa de podea care umple admirabil spatiul:

Design interior
Design interior

Intr-un cuvant: minunat!

foto