Urmatorul exemplu de design interior pentru casa de vacanta aduce in prim-plan un minimalism cu reminiscente din perioada anilor ’70. Aluzia la perioada amintita nu este deloc intamplatoare, de altfel. Casa de vacanta a fost construita atunci, intr-un stil care la acea vreme era extrem de actual. Intre timp, ce era nou a devenit invechit, iar ce era odata o moderna casa de vacanta, si-a pierdut din prospetime.

Asa se face ca, dupa 40 de ani de la inaugurare, s-a simtit nevoia unei readuceri in context – atat la interior, cat si la exterior – a acestei locuinte din Zurich, Elvetia. Modificarile exterioare au fost doar de suprafata si au tintit numai refacerea fatadelor, fara interventii de profunzime.

Interioarele, insa, au trecut prin procese mai ample de refacere si re-creare, iar ce a rezultat vedeti mai jos: un minimalism cu reminiscente din deceniile trecute, in care liniile sobre de design creeaza contraste suprinzatoare prin alaturarea cu peretii in Calcio Vecchio si piesele de mobilier moderniste.

Asa arata vila la exterior: prinsa intr-un peisaj de poveste, cu copaci de jur-imprejur, suficient de izolata de restul asezarilor pentru a aduce linistea cautata la casa de vacanta.

Design interior pentru casa de vacanta

Interioarele au fost reamenajate avand in minte doua puncte cheie: sa fie in concordanta cu exterioarele, adica un pic retro, dar in acelasi timp sa vorbeasca si de ziua de azi. Contemporane si usor nostalgice, cu un picior in trecut si cu unul in prezent.

Asa se face ca notele minimaliste se insotesc tot timpul de detalii moderniste, ceea ce le indulceste pe primele si le ancoreaza in prezent pe cele din urma.

Design interior pentru casa de vacanta De notat detaliu arhitectural de mare efect de la tavan: Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta Peretii cu Calcio Vecchio: aceasta straveche metoda de acoperire decorativa a peretilor poate crea efecte spectaculoase, ca in cazul de fata. Design interior pentru casa de vacantaZone de contrast: Calcio Vecchio in anumite zone, pereti perfect drepti in altele.

Design interior pentru casa de vacanta In camere predomina albul. Doar din loc in loc, ca accente, culori puternice si in nuante solide sparg monotonia cromaticii austere instaurata de alb. Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta Design interior pentru casa de vacanta

foto