Nimic mai mult decat design interior cu personalitate, menit sa sublinieze si sa amplifice legatura intima care exista intre casa si locatarul sau. Cel care a gandit aceste spatii este arhitectul David Boyle. Viziunea  sa a reusit sa aduca laolalta in mod armonios multitudinea de forme si culori care compun averea materiala a stapanului acestei case.

Lucrul nu a fost deloc usor, pentru ca un astfel de demers presupune in primul rand sa cunosti locatarii. Sa le anticipezi miscarile, sa te pui in locul lor, locuind intr-o casa pe care o construiesti, la interior, de la zero. Adica sa creezi personalitatea unei case, unind intre ele obiectele, ca pe o plansa de puzzle.

Amestecul eterogen de obiecte de arta, culori si forme prinde coerenta – cam acesta este, pe scurt, procesul simplificat al infuzarii cu personalitate a unei case.

In sfarsit, ca orice casa contemporana care se respecta, si aceasta este construita avand in minte principii ale arhitecturii ecologice. Orientare solara pasiva, sistem de auto-ventilare si de izolatii care sa optimizeze eficienta energetica, materiale de constructie reciclate – ca sa enumeram cele mai importante atribute „verzi”.

Fatada si curtea interioara:

Design interior cu personalitate

Spatiul de lucru si biblioteca in perete, plus un loc de relaxare in fundal:

Design interior cu personalitate
Design interior cu personalitate

Bucataria, cu nimic mai prejos decat restul casei, daca vorbim de prezenta artei:

Design interior cu personalitate Design interior cu personalitate

O baie care nu trece neobservata:

Design interior cu personalitate

Biblioteca, spatiul de lucru – sau de joaca?!?

birou

Eterna planta de apartament:

Design interior cu personalitate Design interior cu personalitate

Detaliu la fatada:

Design interior cu personalitate

Aglomeratie de detalii colorate si o arhitectura care poate ramane intr-un con de umbra, tocmai din cauza acestei invazii de senzatii vizuale. Totusi, merita studiata pe indelete arhitectura, pentru ca este, pana la urma, cea care justifica aceasta joaca de-a personalitatea.

Asadar, planuri succesive, o dinamica a spatiilor care sugereaza miscarea nelinistita, avantul pe verticala – acestea ar fi elementele care descriu cel mai bine spiritul acestei case.

Design interior cu personalitate Design interior cu personalitate Design interior cu personalitate

foto