Amenajarea baii poate fi dificila atunci cand spatiul de care dispui este mic. Cu toate acestea, nu este o misiune imposibila, dupa cum vom vedea si din imaginile urmatoare. E nevoie de ceva imaginatie, de improvizatii facute cu cap si de spirit practic.

Vorbind de improvizatii, diferite obiecte pot fi folosite la decorarea baii – o scara, o vitrina reconditionata, cutii si rafturi care pot in acelasi timp sa arate bine, dar sa fie si utile. In fond, spatiul trebuie organizat in asa fel incat sa fie simplu de utilizat si practic. In imaginea de mai jos au fost folosite ca mobilier de baie un dulap vechi reconditionat si o scara – primul serveste ca spatiu de depozitare, al doilea ca suport original pentru prosoape.

decorarea baii

decorarea baii

mobilier baie

In mod ideal, amenajarea baii nu ar trebui sa se lase cu pereti sparti, cu reconfigurarea traseelor tevilor si cu batai de cap. Configurarea spatiului se poate face foarte simplu folosind piese de mobilier de dimensiuni mici sau medii, pozitionate in asa fel incat sa fie usor accesibile. In imaginea de mai jos, o masa mobila din sticla se dovedeste practica si estetica pentru amenajarea baii:

decorarea baii

decorarea baii

Micul mobilier din rachita sau fibre lemnoase poate fi folosit cu succes la decorarea camerei de baie. La fel si cutiile din carton, tabla sau lemn:

amenajarea baii

amenajarea baii

amenajarea baii

decorare baie

amenajarea baii

amenajarea baii

Spatiile de depozitare pot fi construite din rigips, direct intr-o nisa a peretelui, sau pot fi folosite rafturi (din lemn, PAL, MDF, plastic, fier, sticla) suspendate de perete:
amenajare baie
mobilier de baie
mobilier de baie
rafturi baie
Pentru ca de regula spatiul mic al baii nu permite amplasarea pieselor de mobilier de dimensiuni mari, acestea pot fi modificate pentru: fie prin reducerea adancimii, fie prin dotarea cu sisteme de inchidere/ deschidere avantajoase.
mobilier pentru baie
mobila baiemobilier baie