Sa vorbim de amenajarea livingului folosind o canapea alba. Simplu, nu? Simplu si creativ, am completa, pentru ca o canapea alba e pretextul perfect pentru a decora livingul folosind din plin jocul de culori, forme, texturi si lumini.

Pentru ca se potriveste in orice context, in orice stil, din orice perioada, canapeaua alba e pentru designul interior cum e rochia neagra in moda. Sa vedem cateva exemple.

Amenajarea livingului

Nimic nu scoate mai bine in evidenta accentele de culoare decat suprapunerea pe un fundal alb. Care, in cazul de mai jos, este o canapea.

Amenajarea livingului

Uneori, panorama e elementul de senzatie dintr-o camera. In cazul asta, privirea trebuie indreptata inspre ferestre. O modalitate eficienta de a face asta este prin folosirea unor decoratiuni suficient de vizibile pentru a nu fi trecute cu vederea prea usor, dar in acelasi timp destul de „tacute” pentru a nu eclipsa elementul de senzatie al camerei.

Amenajarea livingului

Amenajarea livingului

Ornamentatia grea a peretilor ar putea pune in umbra orice decoratiune, daca intreaga amenajare ar fi fost facuta in acelasi stil. Dar in cazul de fata, contrastul evident intre stiluri creeaza un echilibru intre bogatia ornamentelor de la pereti si simplitatea geometrica a decoratiunilor.

Impresia e si mai puternica datorita schemei bicromatice cu alb si negru.

Amenajarea livingului

Interesanta „masuta de cafea”, nu? Semineul plasat in fata canapelei e o idee stralucita. Pacat ca n-avem poze facute noaptea…

Amenajarea livingului

Amenajarea livingului

Amenajarea livingului

Lumina poate schimba radical un decor. Iar daca vine „ambalata” in niste recipiente interesante ca cele de mai jos, atmosfera camerei se transforma total.

Inca o data, nu e nevoie de o multime de decoratiuni pentru a obtine o amenajare de senzatie. E suficient sa combini cu imaginatie si masura doua-trei elemente, iar restul vine de la sine. Senzationalul, adica.

Amenajarea livingului

Daca esti anti-covoare, poate amenajarea de mai jos te va convinge sa-ti schimbi parerea despre ele.

Merita remarcate si decoratiunile in forma de cactusi (cactusi sa fie?!?).

Amenajarea livingului

Amenajarea livingului

Perechi de contraste: forme rotunde si drepte, alb-negru, culoare-nonculoare, lucios-texturat. Dar in primul rand e de remarcat cum doua mici pete de culoare pot anima o camera:

Amenajarea livingului

Amenajarea livingului

Un decor teatral, unde fiecare element a fost atent pozitionat si acordat la intreg pentru a reda o atmosfera feerica. Imaterialitatea e minunat subliniata prin suprapunerea zonelor de alb pe fundal inchis la culoare.

Amenajarea livingului

Cum transformi un decor elegant, dar rece, intr-un spatiu al intimitatii? Simplu. Schimbi registrul. Iar in cazul de mai jos, schimbarea a presupus trecerea de la rigiditatea formelor drepte la moliciunea curbelor. Piciorul lampilor, covorul texturat, decoratiunile, toate aduc caldura acestui decor altfel destul de impersonal.

Amenajarea livingului

foto