Casa de vacanta despre care vorbim in acest articol se afla pe o insula greceasca si apartine unui arhitect – George Zafiriou. Evident, tot el e cel care s-a ocupat de amenajarea sa, asa ca nu ne surprinde deloc faptul ca locuinta arata desavarsit, de la un capat la altul.

Ca sa fim cat se poate de exacti, casa a primit un nume – dar pe care noi nu l-am putut include in titlu, pentru simplul motiv ca e destul de complicat. Asadar, arhitectul Zafiriou si-a numit locuinta de vacanta “Awsome House Nested on the Rocks”. In traducere, ar suna cam asa: “superba casa cuibarita pe stanci”.

In fine, lasand poezia la o parte (cuibarita?!? :D ), sa spunem doar atat: casa arata senzational!

Casa de vacanta Casa de vacanta

Pentru ca locuinta sa rezoneze cu imprejurimile, cu specificul caselor traditionale grecesti, cu peisajul, arhitectul, ajutat de designerul de interior Manolis Pantelidakis, a ales sa decoreze in tonuri naturale.

A folosit culori calde, pastelate, care contrasteaza placut cu tonurile puternice ale oceanului, ale cerului si ale vegetatiei. Intri in casa si te relaxezi doar privind peretii, sofaua, masa. E o senzatie care razbate prin poze, aceea de completa odihnire a simturilor si a mintii:

Casa de vacanta Casa de vacanta Casa de vacanta Casa de vacanta

Foarte multe obiecte folosite ca decoratiuni vin direct din zona: de la scaune, la mese si podele, pana la obiecte cu rol pur estetic, casa e compusa dintr-o multime de relicve grecesti. Mai vechi sau mai noi, autentice sau doar trimitand la traditie, acestea umplu spatiul in cel mai armonios mod posibil.

Casa de vacanta Casa de vacanta Casa de vacanta

Atentia la detalii e evidenta – la fel si pasiunea arhitectului pentru calitate, ingredient fara de care lucrurile n-ar fi fost nici macar pe jumatate la fel de frumoase.

Casa de vacanta Casa de vacanta Casa de vacanta

foto