Arhitectura moderna nu e prea des asociata cu expresia „ca-n povesti”, nu-i asa? Ei bine, in cazul de fata, lucrurile chiar asa stau: o cabana moderna, construita si amenajata in stil contemporan, si care totusi transmite un aer  de poveste.

Ce-i drept, fatadele ajuta din plin la crearea acestei impresii. Imprumuta elemente din arhitectura traditionala, dar le transpune in realitate intr-o maniera  mai apropiata de spiritul zilelor noastre.

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Exterioarele sunt construite imbinand metode vechi si materiale noi. Fatadele sunt fluide si capata greutate prin dispunerea in blocuri masive, geometrice. Fara fragmentari, ruperi de ritm bruste sau interventii nejustificate. Intreagul ansamblu vorbeste de echilibru, temperare si o buna dozare a mijloacelor. Rezultatul: o constructie care frapeaza nu prin indrazneala, ci printr-o remarcabila armonie a formelor cuminti.

Zonele de adapost de la exterior – cu copertine, terase si spatii de relaxare – fac trecerea de la casa la camin. Intregul ansamblu raspandeste familiaritate, caldura si intimitate.

Interiorul e impartit in camere spatioase, cu multa lumina naturala si amenajate in acelasi stil contemporan echilibrat.

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Interioarele nu fac abuz de elemente de design interior contemporan, ci e vorba de un amestec de elemente din diverse stiluri – de la clasic, la retro, minimalist si eclectic.

Exceptie fac spatiile inalt functionale:  bucataria si baia. Ambele sunt echipate dupa cele mai noi standarde din domeniu si amenajate dupa principiile minimalismului si ale utilitarismului:

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Una peste alta, casa arata exceptional la exterior si la interior. Si pentru ca tot am vorbit de povesti si am spus ca aceasta constructie pare desprinsa dintr-una, nu putem sa nu adaugam inca un detaliu ce tine de fabulos, mai mult sau mai putin.

Casa e de vanzare pentru extravaganta suma de 10 milioane de dolari.

Ar trebui sa specificam si detaliile „tehnice”: suprafata totala de 875 de metri patrati, cu sapte dormitoare (dintre care cel principal masoara 130 metri patrati), sala de cinema, sala de sport, garaje. Doritori prin zona? 🙂

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

Arhitectura moderna

foto