Ideea de amenajare a unui spatiu mic vine si de aceasta data tot de la firma de design Int2 Architecture, despre care am mai vorbit si cu alta ocazie, de curand.

In prezentul exemplu avem o locuinta de aproximativ 45 metri patrati. E practic o garsoniera, dar transformata, gratie unei compartimentari inteligente, intr-un apartament cu doua camere ce cuprinde camera de zi, bucatarie deschisa, dormitor.

Astfel, din camera principala, un spatiu nu foarte mare a fost rezervat dormitorului. Acesta din urma e separat de restul casei printr-o cortina, al carei rol estetic se impleteste foarte reusit cu cel functional, absolut necesar. Pentru a crea spatiu de depozitare, designerii au preferat sa ridice „dormitorul” o treapta mai sus fata de restul camerei, iar locul de „sub podea” astfel rezultat sa poata fi utilizat ca sertare.

Aditional, exista si alte spatii de depozitare „clasice”, sub forma unor dressinguri. Unul are acces din hol, celalalt direct din dormitor. Si aici s-a intervenit, astfel ca o bucata din holul de la intrare a fost sacrificat pentru a crea aici cele doua spatii de depozitare de care vorbeam. Interventia e mai clara in planul casei (poza de la sfarsitul articolului).

amenajare a unui spatiu mic

Spatiile de depozitare ascunse in podea: amenajare a unui spatiu mic

amenajare a unui spatiu mic

Camera de zi: amenajare a unui spatiu mic

Bucataria deschisa:amenajare a unui spatiu micDupa cum se vede si din celelalte imagini, influenta Ikea este prezenta din plin la amenajarea acestui apartament. Nu vorbim numai despre prezenta produselor Ikea, ci si de o abordare pe care producatorul suedez de mobila o exemplifica din ce in ce mai des in ultimul timp: estetica spatiilor mici.amenajare bucatarie mica design interior bucatarie micadesign interior bucatarie mica (2)

Balconul, amenajat si el in ton cu restul casei. Optiunea pentru corpurile de iluminat e cat se poate de inspirata: lampile de gradina improvizate din borcane: amenajare balcon mic amenajare a unui spatiu mic

Camera de baie nu e mai prejos in ce priveste stilul: amenajare baie mica amenajare a unui spatiu mic

Planul casei: amenajare a unui spatiu mic

foto