Un exemplu reusit si inovativ de design interior de cafenea vine din Polonia, unde in orasul Poznan exista un loc numit Rozove – adica „totul roz”. E o combinatie intre cafenea si magazin, dar cu o particularitate care o singularizeaza: aici, tot ce se vinde e roz.

Ideea le-a apartinut chiar proprietarilor cafenelei: roz inseamna tot ce e pozitiv, prin urmare e cea mai buna alegere pentru cafeneaua visurilor lor.

Toata treaba se desfasoara pe doar 45 de metri patrati. Asadar, arhitectii au trebuit sa gaseasca o solutie asa incat sa existe spatiu de expunere pentru produse, dar in acelasi timp sa nu aglomereze suprafata. Au gandit aceste cadre din OSB care urca pe cei doi pereti si pe tavan, si care sunt in egala masura functionale si aratoase.

Design interior de cafeneaTejgheaua clasica a fost inlocuita cu o insula, ceea ce amplifica atmosfera relaxanta.  Pe de alta parte, insula a devenit punctul central al cafenelei, locul in jurul caruia graviteaza angajatii si clientii deopotriva. Un alt argument in favoarea insulei: e extrem de usor de aranjat si modificat pentru diverse evenimente care au loc aici. Design interior de cafenea Pentru spatiile de expunere, arhitectii au folosit materiale simple, dar de efect: placi osb, lemn stratificat. Totul e pus pe fundalul din caramida aparenta, intrerupt doar in cateva zone de un brau din placi ceramice asezate in forma de os de peste (herringbone).Design interior de cafenea Design interior de cafenea Design interior de cafenea Design interior de cafeneafoto