Karim Rashid s-a nascut in Egipt, a crescut in Marea Britanie, a studiat in Canada si a lucrat in Italia, pentru ca intr-un final sa-si deschida propriul studio de design la New York, in 1993.

In prezent, Rashid are in palmares peste 3000 de articole de design in productie. Aceasta prolifica activitate in domeniu i-a adus si recunoasteri la nivel international, astfel ca designerul de origine egipteana se poate lauda cu peste 300 de premii, inclusiv mult-ravnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), premiul George Nelson (1999).

Domeniul sau de activitate e imposibil de limitat la o singura tara, pentru ca Rashid colaboreaza curent cu firme din peste 40 de tari. Din portofoliul fac parte produse din cele mai diverse, de la bunuri de larg consum, pana la obiecte de lux. A proiectat pentru companii si branduri celebre, intre care: Bo Concept, Armani, Veuve Clicquot, Asus, Samsung, Fabbian, Kenzo, Hugo Boss, Citibank, Sony Ericsson.

Dupa cum se vede din enumerarea de mai sus, Karim Rashid a acoperit cam tot ce se putea in materie de design, de la produse pana la indentitati de brand, si de la cosuri de gunoi si capace de canale (acestea din urma se afla in New York), pana la sedii de banci, corpuri de iluminat, electrocasnice, ceasuri de lux.

E greu sa definesti in cateva vorbe stilul Karim Rashid. El insusi isi descrie lucrarile ca „o casatorie a designului geometric cu cel organic, a tehnologiei cu materialul, cu forme suave si organice care comunica placerea de a atinge si exprima placerea si un puternic confort vizual.”

Mai jos, o scurta selectie din lucrarile lui Karim Rashid.

Colectie de canapele realizate de Rashid pentru Sancal:

Karim Rashid

Rashid s-a ocupat si de proiecte de design interior pentru spatii publice. Aici e vorba de hotelul nHow din Berlin: Karim Rashid Receptia aceluiasi hotel: Karim RashidCanapea cu forma organica: 
Karim Rashid
Colectia de mobila Ottawa, rezultatul colaborarii dintre Karim Rashid si Bo Concept. Cu aceasta colectie a castigat premiul Red Dot Design in 2012: Karim Rashid Din nou, forme organice: Karim Rashid Pyramid Chair: Karim Rashid Nook Lounge Chair: Karim Rashid Design interior in stilul Karim Rashid: Karim Rashid Cosul de gunoi Garbo si scaunul Oh: Karim Rashid Design interior: Karim Rashid

 foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11