Nu stim cat de inspirat e numele de „padure urbana” dat acestei locuinte, insa cu siguranta stim ca, in materie de design interior, lucrurile stau extrem de bine. Avem un exemplu reusit de apartament nu foarte mare – daca nu chiar de dimensiuni medii spre mici – admirabil amenajat, cu gust pentru latura estetica si in egala masura pentru cea practica.

Zona de living a fost gandita ca spatiu cu functiuni multiple: spatiu de relaxare, de socializare, de pierdut vremea. Pentru ca dimensiunile modeste ale apartamentului nu au permis delimitari clare intre spatii – de exemplu, prin interpunerea unor pereti sau a unor separatoare – s-a optat pentru aceasta solutie: impartirea pe zone semnalate vizual. Livingul se continua cu spatiul de luat masa, iar intre ele, o zona neutra cu obiecte de arta:

Design interior

Design interior

Din loc in loc, semnale vizuale: mici obiecte de arta, tablouri sau statuete, vaze sau cine stie ce alte obiecte. In incaperi mici sau medii, astfel de interventii sunt extrem de utile: redimensioneaza camera si dau impresia de spatiu mai amplu. Pe scurt: maresc locul. Si chiar daca e doar o iluzie optica, data de faptul ca privirea se „impiedica” de fiecare obiect pe care-l intalneste in cale – tot e utila o astfel de solutie.

Design interior

Design interior

Design interior

Inutil sa incercam sa incadram amenajarea intr-un stil anume. Insa e foarte util de observat un lucru evident: calitatea amenajarilor:

Design interior

Obiectele sunt pretuite pentru forma, culoarea, textura si valoarea lor artistica. De aceea, ocupa un loc privilegiat in amenajari si au intaietate cand vine vorba de vizibilitate. Celelalte decoratiuni – de exemplu, corpuri de iluminat, accesorii pentru mobilier – sunt ascunse in fundal tocmai din acest motiv:

Design interior

In ciuda aparentei de decor luxuriant  – de unde si numele de „padure urbana” – detaliile vorbesc mai degraba limbajul minimalismului. Intr-adevar, e o mare diversitate de forme, culori si dimensiuni aici, insa toate sunt calibrate folosind ca numitor comun stilul de amenajare contemporan: cu suprafete plane curate, geometrie din plin, spatii aerisite, contraste puternice, amestec eterogen de obiecte si contururi.

Design interior

Cum spuneam mai sus, detaliile fac diferenta. O lampa ici…

Design interior

…in alta parte o oglinda pusa intr-un loc cu totul neasteptat – ca, de pilda, in bucatarie:

Design interior

In orice caz, e nevoie de o cantitate apreciabila de talent ca sa ordonezi o gramada de obiecte aparent fara legatura intr-un decor care te farmeca de la prima privire!

Design interior

Design interior

Design interior

Design interior

foto