Aceasta renovare a fost realizata de biroul AR Arquitetos intr-un imobil construit in 1956 de arhitectul brazilian Joao Artacho Jurado in Sao Paulo. Cladirea Cinderela, pentru ca asa se numeste, se afla intr-o stare foarte buna, insa apartamentul despre care vorbim astazi se gasea intr-o conditie deloc de invidiat. Prost impartit, intunecat, prafuit si nepractic, spatiul de 70 de metri patrati cerea sa-i fie readusa gloria epocilor trecute.

Lucrarile de reamenajare si renovare au fost extensive si au presupus inclusiv regandirea circulatiei la interior, cu dispunerea camerelor astfel incat sa reflecte spiritul practic, deschis, relaxat al noilor sai locatari.

Ca stil, casa se situeaza undeva intre retro, industrial, eclectic – de fapt, cate putin din toate, intr-un amestec suprinzator de omogen si de coerent, avand in vedere multimea de influente, note si parfumuri luate de ici, de colo. Cuvintele cheie care surpind spiritul acestei amenajari: contemporan, spatialitate, lejeritate, teatralitate, punere in scena.

Incepem cu o camera care, de regula, e pusa la sfarsit in astfel de articole despre design interior: baia. In cazul de fata insa, incalcam regulile si punem baia pe prima pozitie: nici n-ai cum sa treci cu vederea o astfel de camera, magistral amenajata, o mica opera de arta:

RenovareRenovare

Renovare Renovare

Intre camere nu exista delimitari stricte, ba mai mult, spatiile se intrepatrund foarte usor si apar unul in continuarea celuilalt. Impresia de teatralitate e amplificata de folosirea cortinelor si a draperiilor pe post de pereti despartitori. Nu lipsesc reflectoarele care, pe langa faptul ca lumineaza discret anumite parti cheie ale decorului, intregesc aceasta tema a scenei folosita aici. Renovare

Spatiul, initial intunecat si sumbru, e acum scaldat in lumina, datorita panourilor din sticla care acopera partea superioara a peretelui de la bucatarie si tavanul. Zona primeste o infuzie binemeritata de viata, iar restul casei beneficiaza din plin de pe urma acestei schimbari.

Renovare Renovare Renovare Renovare Renovare

foto