Pentru unii, amenajarea biroului e in stransa legatura cu creativitatea: pentru ca imaginatia si pofta de munca sa vina mai repede/ in cantitati industriale/ la cerere, e musai ca biroul sa fie aranjat dupa niste criterii clare. Unii sunt obsedati de ordine: fiecare creion trebuie sa fie la locul lui, fiecare hartie in spatiul special desemnat. Altii au un fix cu imprejurimile: peisajul vizibil de la birou le influenteaza, zic ei, considerabil munca ori creatia.

In sfarsit, majoritatea ne dorim doar un birou atragator, care sa arate bine, sa fie practic si, de ce nu, sa ne potoleasca din cand in cand pofta de excentricitate. De-asta am ales pentru acest articol cateva amenajari cu birouri care ies putin din tipare si ilustreaza perfect un cuvant: creativitate.

Pentru ca ne plac ideile ingenioase, multe dintre sursele de inspiratie prezentate mai jos contin birouri repuse in uz, reconditionate ori chiar alte piese de mobilier modificate si adaptate pentru functiuni noi.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Pentru ca mobila reconditionata sa arate bine intr-un decor modern, primul lucru care de care trebuie tinut cont e ca procesul de recuperare si reinnoire a piesei sa fie realizat impecabil. Asta poate insemna: curatare, lacuire, slefuire. La final, rezultatul trebuie judecat in functie de cum se integreaza piesa in ansamblu, cum arata toate piesele de mobilier in decor, si mai putin dupa cum arata biroul luat separat.

Cu alte cuvinte: chiar daca piesa de mobilier nu arata perfect, are mici defecte, urme ale trecerii sale prin viata 🙂 sau orice alte „bube” de ordin estetic (functional, ar fi bine sa fie pusa la punct integral), important e ca aceasta sa arate bine alaturi de celelalte elemente din decor.

Amenajarea biroului

Mai jos, o noptiera transformata in masa. Interventia e vizibila: planseta alba a fost adaugata ulterior, iar cele doua materiale sunt complet diferite. Din fericire, designerul nu a incercat sa gaseasca un material cat mai asemanator cu cel de la noptiera originala, ci a ales sa construiasca masa din doua total diferite. Astfel, amestecul dintre vechi si nou e evident, iar rezultatul final e admirabil!

Amenajarea biroului

Biroul poate arata si asa: ca o continuare a bibliotecii de perete, din acelasi material cu aceasta.

Amenajarea biroului

Masa moderna, 100% noua:

Amenajarea biroului

Din nou, un birou retro, readus la viata si intregrat intr-un decor in care se simte aerul boem si atmosfera unor timpuri trecute. Toate elementele de decor au fost adaptate pentru a crea aceasta amenajare romantica: dulapurile, secretaire-ul, scaunele, modelul lampii.

Amenajarea biroului

Doua amenajari in spiritul anilor ’70 😀

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului in stil scandinav cu ceva note de industrial:

Amenajarea biroului

Pentru un spatiu mic, un birou pe masura. Din nou, mobila reconditionata si repusa in uz, dupa interventii minime:

Amenajarea biroului

Eclectic – un secretaire readus la viata prin culoare:

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului in stil minimalist (dar se simte si influenta industriala):

Amenajarea biroului

Pentru ca tot am pomenit de creativitate, biroul de mai jos e un exemplu reusit de imaginatie pusa la lucru, care a dat roade palpabile:

Amenajarea biroului

foto