Sa fie un semn bun faptul ca la inceput de an am ales rafturi modulare de perete ca tema a primului articol pe 2016? Nici nu conteaza, de fapt. Subiectul e atat de interesant, ca simplul fapt de a vorbi despre el prin imagini genereaza o stare de bine stimulanta.

Am ales cateva exemple care ni s-au parut ca aduc cinste conceptului de design modular de perete in anul de gratie 2016.

Mai jos, un modul care s-ar potrivi la fel de bine in living, ca si in hol sau in camera de lucru. De fapt, acesta e unul din avantajele designului modular: versatilitatea. Adaptezi cu minim efort mijloacele scopurilor – in cazul de fata, faptul ca ai la dispozitie 5, 8, 15 cutii iti permite sa te joci cu ele cum vrei, pana obtii o configuratie care-ti place si ti-e utila.

Din punct de vedere strict estetic, sunt cel putin 3 aspecte pe care merita sa le subliniem, vizavi de exemplul de mai jos: clemele de imbinare in culori contrastante – un detaliu atat de simplu care creeaza efecte atat de puternice – ; spatele de culori diferite – nu e o idee noua, dar e buna si nu ne-am plictisit de ea; 2016: l-ati vazut? Pe panoul galben, in spatele tuburilor, deghizat in 0612…
Sistem perete rafturi modulare colorateCe vedeti mai jos este o biblioteca formata in intregime din cutii. Sistemul se numeste Brickbox si e patentat de o firma spaniola (link in sursa foto, la sfarsitul articolului). Sistem modular perete BrickboxBrockbox sistem modular rafturi pereteRafturile de mai jos ar fi trecut neobservate daca n-ar fi fost intrerupte din loc in loc de casetele colorate care sparg monotonia:
Rafturi modulare pereteRafturi modulare pentru pereteSpatii goale, spatii pline – nimic nou, si totusi designul e actual, iar la impresie contribuie si combinatia de culori:rafturi colorate cartiE ceva irezistibil la cutiile astea asezate direct pe podea. Foarte nimerita si combinatia de alb cu nuante lemnoase. Sistem modular de perete culori

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7