Despre amenajarea baii am mai vorbit si cu alte ocazii, dar nu strica sa ne reimprospatam informatiile cu ceva idei de design de la Porcelanosa, producator de mobilier. Fiecare amenajare contine ceva nou si ilustreaza ipostaze diferite, insa toate au in comun o evidenta nota de contemporan.

Dar, pana la urma, de cand e atat de importanta baia in designul interior general al casei? Cam de cand au inceput sa apara primele camere de baie ce nu au o delimitare stricta fata de restul camerei. De regula, in dormitoare apare aceasta portiune comuna, si ar mai fi de notat ca in zona respectiva nu e inclusa intreaga camera de baie, ci de cele mai multe ori doar o parte – cada sau cabina de dus.

Nu sunt foarte multi adepti ai acestei mode, si asta din motive evidente – baia e, totusi, cea mai intima camera a casei. Cei mai multi dintre noi au nevoie, cauta si cultiva aceasta intimitate si nu consimt in ruptul capului sa imparta cu cineva acest spatiu.

Dar, ca sa revenim la intrebare: preferinta pentru open-space a transformat baia intr-un teren de joaca pentru designerii interior. Inca unul, de fapt. Hm, plus obsesia secolului: sa fie totul perfect, peste tot!

Nu ca inainte lucrurile ar fi stat cu mult mai diferit! Insa in ultimii ani se acorda tot mai multa importanta felului in care arata baia. Poate prea multa importanta, daca ne gandim ca, pana la urma, nu petreci mai mult de cateva minute zilnic in aceasta camera.

In sfarsit, considerand ca baia e, totusi, acea parte a casei de care nu te poti lipsi, sa-i acordam importanta cuvenita! 🙂 Incepem:

Amenajarea baii

Daca baia de mai jos pare prea masculina, uita-te cu atentie. Prezenta liniilor curbe, a plantelor si a vazelor decorative aduce suficienta prezenta feminina in camera pentru a echilibra raceala decorului gri.

Amenajarea baii

O astfel de cada merita sa fie scoasa in evidenta. La fel si linia mobilierului. In acest exemplu, nota de clasic – dulceaga si feminina – a fost temperata prin folosirea culorilor reci. Detaliile cromate vorbesc despre acelasi lucru si completeaza reusit decorul:

Amenajarea baii

Inca o cada de baie care trebuie sa stea in centrul camerei si in centrul atentiei:

Amenajarea baii

Mobilierul cu forme organice si decorurile minimaliste sunt 100% actuale:

Amenajarea baii

Inca o mostra de design contemporan in care se manifesta preferinta pentru organic – de data aceasta, nota e data de cromatica:

Amenajarea baii

Mobila texturata – potrivita in acest decor alb-negru: ii adauga relief si consistenta. Camera este foarte eleganta si, probabil, face parte dintr-o casa amenajata in acelasi stil sobru.

Amenajarea baii

Un decor ceva mai relaxat. Cada de baie e intr-adevar irezistibila, insa chiuvetele nu sunt nici ele mai prejos:

Amenajarea baii

O cabina de dus invizibila:

Amenajarea baii

Mai aproape de natura, mai eco, mai organic:

Amenajarea baii

Un contrast placut si surprinzator intre nuanta lemnoasa de pe perete si compozitul bicolor al mobilierului:

Amenajarea baii

Pe cat de simplu, pe atat de sofisticat –  acest decor e exemplul perfect care ilustreaza ca, intr-adevar, mai putin inseamna mai mult cand vine vorba de design interior contemporan:

Amenajarea baii

Destul de ciudata asezarea obiectelor sanitare, dar…macar sa ne rezumam la a observa tendintele! 😉

Amenajarea baii

Mozaicul nu s-a demodat! Exemplu mai jos:

Amenajarea baii

foto