Am considerat ca e nevoie sa mentionam inca din titlu cum s-a facut aceasta renovare in stil rustic a hambarului: a la francaise! 🙂 Adica rezultatul e o casa cocheta, rustica – dar cu masura, actuala si traditionala in acelasi timp. Un amestec de influente, stiluri, abordari: pe de o parte, a fost pastrata personalitatea casei, iar pe de alta parte, au fost adaugate elemente noi care invioreaza atmosfera.

Cladirea originala dateaza din secolul 18, asa ca, pentru a putea fi locuita in continuare, a trebuit revizuita si regandita astfel incat sa corespunda nevoilor cotidiene ale ocupantilor sai. Oricat de boem ar suna idea de a trai intr-o casa atat de veche, totusi realitatea e ca majoritatea cladirilor de acest fel au devenit in mare masura nelocuibile. De aici si nevoia de a le renova, reamenaja si, in general, de a le regandi pentru a le face din nou utile. Pentru ca frumoase sunt multe dintre ele – dar la ce bun, daca frumusetea nu vine la pachet cu o doza buna de functionalitate?

Se aplica totusi si reciproca: degeaba e practica, daca nu e si frumoasa…macar putin, acolo, cat sa te simti bine in ea. Despre asta vorbim acum, mai mult prin imagini decat prin cuvinte. 😉 Desi ar trebui sa spunem macar atat: ca reamenajarea acestui hambar s-a facut admirabil. Casa arata fantastic, este un amestec de rustic si contemporan care te cucereste de la prima privire (sau de la prima poza).

Ne-am dori sa vedem si in casele de la noi astfel de decoruri! 😀

Culorile vii nu lipsesc din amenajari. Ele aduc prospetime si invioreaza camerele:

Renovare in stil rustic

Stilul rustic nu inseamna supra-aglomerare de ornamente. Din contra. Simplitatea e cea mai buna reteta:

Renovare in stil rustic

Decorurile nu epateaza prin cantitate, ci prin calitate. Piesele de mobilier au fost alese anume pentru a ilustra bunul-gust si calitatea:

Renovare in stil rustic

Pe fundalul rustic, cu barne masive din lemn la vedere si pereti acoperiti de var alb, au fost suprapuse culori vii care dau o binevenita nota de actualitate:

Renovare in stil rustic

Fiecare obiect, cat de mic, a fost ales anume pentru a exprima personalitatea casei, dar mai ales pe cea a locatarilor sai. Evident, nici nu mai e nevoie sa spunem ca frumusetea fiecarui detaliu participa la crearea acestei atmosfere fermecatoare de rustic-contemporan:

Renovare in stil rustic

Renovare in stil rustic

Renovare in stil rustic

Terasa, amenajata de asemenea cu grija pentru micile detalii:

Din nou camera de zi, cu vedere spre bucatarie:

Renovare in stil rustic

Pentru amenajarea baii s-a optat pentru functionalitate in primul rand. De aceea, detaliile rustice sunt mai degraba sugerate. De altfel, aceasta baie se deschide in dormitor, iar separarea dintre cele doua spatii e facuta printr-un zid care nu se uneste cu tavanul. Asadar, o abordare tipic contemporana pentru o camera cu subtile aluzii la traditional:

Renovare in stil rustic

In poza de mai jos e vizibil zidul care desparte baia de dormitor:

Renovare in stil rustic

Renovare in stil rustic

Renovare in stil rustic

Renovare in stil rustic

foto