Salonul international de mobila Milano 2015 tocmai s-a incheiat, motiv numai bun sa facem o foarte scurta (dar nu neaparat reprezentativa) recapitulare a noutatilor prezentate anul acesta la expozitie.

Fotoliile ALA create de designerul Sebastian Herkner pentru La Cividina:

Salonul international de mobila Milano 2015

Colectia de lampi Bon Ton de Cristina Celestino pentru Torremato:
Salonul international de mobila Milano 2015

 

Bowl Lamps e cea mai noua colectie a firmei daneze New Works. Imaginati-va o seara la lumina lumanarii – si apoi impachetati senzatiile trezite de aceasta imagine intr-un invelis nou. Cam aici vrea sa ne duca acest design: Salonul international de mobila Milano 2015

Chaise Maurice de David/Nicholas pentru Nilufar Gallery:chaise mauriceConcertina Chair de Yael Mer si Shay Alkalay pentru noua colectie de mobila Louis Vuitton numita Objets Nomades:

Salonul international de mobila Milano 2015Concertina Lamp:

Salonul international de mobila Milano 2015La aniversarea a 60 de ani de la lansarea celebrei lampi Dokka a designerului norvegian Birger Dahl, firma de design Northern Lighting propune o re-lansare in 6 noi culori, cate una pentru fiecare deceniu scurs de la prima sa aparitie:
Salonul international de mobila Milano 2015Canapeaua Grid de POOL combina designul modular, cu geometria simpla si liniile curate ale tilului contemporan:Salonul international de mobila Milano 2015Colectia de chilimuri a creatoarei de moda spaniole Sybilla, pentru nanimarquina: Salonul international de mobila Milano 2015Colectia Pipe de Sebastian Herkner pentru MorosoSalonul international de mobila Milano 2015Punctul de broderie petit point in versiune contemporana si aplicat la obiecte de mobilier. Este creatia designerului belgian Charlotte Lancelot pentru GAN, iar colectia se numeste Silai:Salonul international de mobila Milano 2015Masuta de cafea Tenon de Fort Standard pentru SCP:Salonul international de mobila Milano 2015Lampa de perete TI.VEDO (te vad) de Matteo Ugolini pentru Kaman. Ceva intre kitsch si arta?Salonul international de mobila Milano 2015Tot din categoria „semi-inutile”: suport de lumanare, probabil pentru Ziua Pamantului. Oricum, ideea e ingenioasa: pe masura ce lumanarea arde, pierderea de greutate rezultata dezechilibreaza balanta, iar contragreutatea de la capatul opus aluneca spre exterior, astfel ca lumina ramane mereu la acelasi nivel. O creatie Alessandro Zambelli pentru Secondome:Salonul international de mobila Milano 2015

 

foto