Cand vine vorba de amenajari interioare moderne, griul e perfect. Nu se demodeaza niciodata, arata bine incombinatie cu majoritatea culorilor, e extrem de versatil. Noi il adoram, nici mai mult, nici mai putin! L-am folosit cu succes la ultimele noastre proiecte si vrem sa va aratam ce-a iesit.

Gri la amenajari interioare moderne – o varianta (aproape) mereu castigatoare

Unul din cele mai de succes proiecte recente ale noastre, Casa S., poate fi privit ca o combinatie intre nuante de gri si culori calde. Combinatia ni s-a parut oportuna din mai multe motive. In primul rand, aveam de-a face cu spatiu deschis de dimensiuni generoase. Livingul open space de 85mp trebuia configurat in asa fel incat sa fie aerisit, prietenos, usor de intretinut, dar si estetic. Un designer de interior porneste intotdeauna de la ultimul lucru enumerat – sau cel putin, noi asa am facut. Am trasat schita locului, am facut un inventar rapid al celor ce trebuie sa se regaseasca acolo, si ne-am pus pe treaba.

Bineinteles, munca cea mai grea a fost sa gasim nuantele, texturile, obiectele si formele care sa exprime exact ceea ce voiam noi.  Voiam un spatiu care sa fie simplu, fara a fi banal. O camera in care sa nu te plictisesti – vizual vorbind.

amenajari interioare moderne cu gri minimalism scandinav

Ce a facut griul?

Griul ni s-a parut alegerea castigatoare. E o culoare extrem de maleabila, poti sa te joci cu ea si sa obtii efecte din cele mai diverse. Mai mult, poti s-o folosesti in spatii din cele mai diferite si sa obtii efecte suprinzatoare. In cazul de fata, am urmarit sa cream o atmosfera calda si doar un picut de tot sobra, potrivita cu personalitatea stapanilor casei. Asa i-am vazut noi si asa i-am imaginat locuind.

Spuneti-i minimalism scandinav, asa cum foarte inspirat au facut-o cei de la Designist cand au scris despre proiectul nostru. Spuneti-i amenajare kid-friendly, ring de dans, open space, spatiu aerisit, loc de intalniri cu familia – asa cum am fost mai mult sau mai putin fortati de cerinte s-o concepem. Cert e ca ce-a iesit ne-a multumit pe deplin. Si pe noi, si pe proprietari. Intregul proiect, aici.

Bucataria open space e gri antracit mat. Am pus alaturi o insula de bucatarie cu decor din stejar, scaune gri deschis si altele galben, pentru diversitate. Tabloul e animat si dinamic, desi am folosit doar 3 culori. Interesant, nu? 

amenajari interioare cu gri design interior bucatarie open space gri inchis

 

In holul de la intrare, gri deschis + crem = greige. Sau grej, cum vreti sa-i ziceti. E o nuanta odihnitoare, placuta si calda, exact asa cum ne-am imaginat ca trebuie sa fie venitul acasa pentru cei care locuiesc aici: 

 

amenajari interioare cu gri pentru hol lobby

 

Gri si turcoaz, o combinatie indrazneata

 

Lucrurile s-au dinamizat un pic aici. E vorba de proiectul Casei G., care are un dormitor memorabil. Nu vorbim numai de combinatia gri si turcoaz. Aceasta a fost cireasa de pe tort, daca vreti. Un mic adaos la o configuratie deja exploziva. Si da, e vorba de baia cu perete din sticla ce da direct in dormitor. Intrati sa vedeti.

 

design interior dormitor cu gri si turcoaz

De ce am ales gri si turcoaz pentru amenajarea interioara?

 

Griul l-am vazut ca pe un fundal discret, tacut si generos pe care sa desfasuram cele doua ‘forte’: peretele din sticla si petele de culoare. Griul s-a dovedit alegerea perfecta, pentru ca e o culoare suficient de neutra ca sa lase alte culori sa vorbeasca. Nu e la fel de sever ca albul, dar nici calm precum bejul. Una peste alta, ni s-a parut cea mai buna alegere.

In sfarsit, am ales gri si turcoaz la amenajarea interioara pentru ca e o combinatie carismatica, sofisticata si dinamica.

 

Gri inchis pentru efecte dramatice

 

Pentru celalalt dormitor din Casa G. ne-am dus un pic mai departe si am apasat acceleratia griului. Am ales o nuanta de antracit, aproape negru, pusa pe un fundal din caramizi aparente. Efectul dramatic e evident.

Ce-a facut griul? Ajutat de lumina, a transformat o camera banala intr-un decor aproape teatral.

 

amenajari interioare moderne cu gri pentru dormitor

 

Mai mult gri antracit

 

Da, griul antracit face dintr-o bucatarie minuscula ca aceasta, ceva ce sare in ochi si ramane acolo. Proiectul nostru, Apartament Hexagon, e un bun exemplu de folosire a nuantelor de gri ca sa inviorezi un spatiu mic.

 

bucatarie gri antracit scaun galben

 

design interior baie placi hexagonale gri negru

 

design interior living gri si mustar

 

Ne place si acest exemplu de mai jos ce utilizeaza in mod smart griul la amenajari interioare moderne. Combinatia cu roz pal e extrem de reusita! Via Pinterest.

 

bucatarie roz pal gri inchis

 

Precisa si minimalista, aceasta combinatie de gri si crem:

 

 

Gri si auriu

 

Gri nu inseamna plictisitor, nici rece, nici banal. Proiectul nostru, Casa M., e dovada ca un proiect de design interior cu accente scandinave poate sa iasa din atotputernicia albului si sa imbratiseze nuante mai pline. Crem. Bej. Gri. Ceea ce rezulta din combinarea lor. Plus un strop de auriu, ca sa punem un pic de stralucire – absolut binevenita, daca ne intrebati pe noi.

 

living open space alb scandinav cu auriu si gri

 

Gri si lumina

La apartamentul 18 al unui bloc din centrul Bucurestiului, lumina complimenteaza o camera micuta si o face sa danseze. E ceea ce am dorit sa obtinem cu combinatia gri + lumina creativ dispusa pe perete si doua-trei pete de culoare. In proiectul nostru, Apartament 18. Nimic mai simplu, nu?

 

design interior living lumina led pe perete

 

Mai multa inspiratie

 
Iar daca vreti mai multe idei de amenajari interioare moderne cu gri, cineva de pe Pinterest a venit cu asta:

 

moodboard gri design interior

 

Vizitati si contul nostru de Pinterest pentru mai multe idei creative!