Neo Mint – verde menta, culoarea anului 2020

WGSN (Worth Global Style Network), serviciu de prognozare si analiza a tendintelor din fashion si industria bunurilor, a decis ca verde menta e culoarea anului 2020.

Neo Mint este numele pe care l-a primit aceasta nuanta pastelata de verde, despre care WGSN spune ca va domina lumea interioarelor si a industriei fashion in 2020.

De ce verde menta e culoarea anului 2020?

WGSN spune ca nuanta reflecta interesul tot mai mare al stiintei pentru natura, iar acest lucru se va oglindi in toate aspectele vietii noastre. Daca ne gandim la presiunile care se fac in ultima vreme asupra guvernelor de a stopa schimbarile climatice rapide, cele spuse mai sus de WGSN nu sunt nici noi, nici suprinzatoare. Da, stiinta e preocupata de natura – dar in contextul actual, e obligata sa fie astfel. Nimic nou.

Pentru 2021, aceeasi firma de analiza a trendurilor prognozeaza ca albastrul va domina tendintele in fashion si retail. Pantone deja a ales drept culoarea anului 2020 o nuanta de albastru-verzui numita sugestiv „Bleached Coral”. E, de fapt, nuanta pe care o capata coralii cand mor. Iar alegerea acesteia drept culoarea anului 2020 se vrea a fi si un semnal de alarma asupra schimbarilor climatice care afecteaza oceanele si marile, iar prin asta pe noi toti. Cu alte cuvinte, tot mai mult zgomot in jurul subiectului arzator, si la propriu, si la figurat, al salvarii planetei albastre.

Dar, revenind la oile noastre:

Cum folosim culoarea verde menta la amenajari interioare?

Cum o imagine face cat o mie de cuvinte, am zis sa le lasam pe ele sa arate cum folosim verde menta la amenajari interioare.

Am ales exemple variate tocmai pentru a arata ca verde menta este o culoare cu care poti sa te joci si sa obtii efecte indraznete, mai ales atunci cand e folosita cu masura – cu masura mai mica. Ca in acest exemplu de mai jos, unde fotoliul verde menta a imprimat acestui dormitor gri o nota jucausa:

Dormitor gri cu fotoliu verde menta

Cand e folosit in proportii mai generoase, verde menta transforma radical o camera, ii da un aer diafan, curat, poate un pic cam rece ar zice unii, dar cu putina grija pentru detalii, si aceasta impresie poate fi indulcita :

Ne-au placut baile decorate cu verde menta:

O camera de copii cu verde menta cere neaparat roz, gri, galben, in fine, tonuri pastelate, diafane, vesele – si atmosfera va fi la fel, cu siguranta:

In sfarsit, pare ca-i prieste si langa arama, tonuri puternice de galben ori portocaliu, langa nuante deschise de lemn si nu in ultimul rand combinat cu alte tonuri de verde:

Si ca sa aratam si mai bine de ce verde menta e culoarea anului 2020, am zis sa incercam un moodboard. Ca sa vedem ce iese si ca sa ne convingem ca nu e greu deloc sa o includem in amenajari.

Moodboard design interior verde menta/ neo mint, culoarea anului 2020

foto: 1, 2, 3, 4