Firma de design interior Space+craft ne aduce un stil industrial cu accente calde intr-o cafenea din Bangkok, Thailanda. Localul este situat intr-o zona foarte populata – si populara – din neobositul oras asiatic, o zona in care spatiile verzi citadine alterneaza geometric cu cladirile inalte de birouri. Designul ales pentru cafenea urmeaza descrierea de mai sus, asa cum e natural sa se intample, si ce rezulta e un mix intre industrial si cosy, ce ramane totusi in zona office, si bine face.

 

stil industrial cafenea design interior
deisgn interior industrial cafenea accente lemn
cafenea design interior industrial

Cafeneaua se afla intr-o cladire din sticla, tipul sera, totul la vedere. Ancora, elementul de design distinctiv care sa singularizeze si sa atraga, este cercul din lemn inconjurat de lumina. Este vizibil de la distanta, si totusi suficient de discret din interior cat sa nu eclipseze celelalte elemente de design interior care vor si ele sa iasa in evidenta.

 

detaliu design interior cafenea industrial
amenajare cafenea industrial

Paleta cromatica e simpla si se bazeaza pe contrastul dintre rece si cald. Avem griul inchis, mat, sobru, pe de o parte, si lemnul deschis, nuanta calda de stejar, pe de alta parte. Un mariaj intre contrarii, s-ar parea, dar unul reusit. Combinatia, desi nu neaparat originala sau noua, reuseste sa dea cafenelei un aer proaspat, pastrand in acelasi timp nota office. Intr-un astfel de local poate n-ai vrea sa vii intr-o duminica, insa daca vii in pauza de masa de la birou, o sa te simti bine – cam asta e mesajul pe care-l transmite.

Un alt element distinctiv de design sunt caramizile folosite ca decor. In aceeasi nuanta de gri ca restul amenajarii si asezate 3D, imprima acel suflu de dinamism necesar unei cafenele dintr-o zona de birouri.

 

design interior cafenea caramida aparenta

Lumina joaca un rol esential. Corpurile de iluminat sunt, in marea lor majoritate, ascunse: leduri sub canapele, imprejurul unor elemente de design, sub mese, pe conturul rafturilor. Ele contribuie la crearea atmosferei lejere, dau lumina calda necesara pentru a tempera raceala griurilor si a betonului.

Ce e interesant la aceasta abordare e ca atentia privitorului e directionata spre calitatea materialelor, nu neaparat spre rigiditatea liniilor si a designului. Acesta e marele merit al autorilor amenajarii, credem: de a fi obtinut o mostra de stil industrial care sa arate primitor, cald, neagresiv, fara sa piarda totusi nota aceea de avangarda atat de caracteristica.

Cele cateva corpuri de iluminat aparente sunt atat de discrete, ca abia le vezi. Cele de deasupra barului, de exemplu, din metal, aproape ca se pierd in designul general. Il completeaza in liniste, mai bine zis. O alegere buna, avand in vedere ca in zona barului, vedetele de design sunt caramizile aparente, si ele trebuie lasate sa „vorbeasca” mai tare.

 

design interior cafenea
stil industrial amenajare cafenea
cafenea stil industrial design interior
cafenea amenajare stil industrial

Una peste alta, o interventie fericita care complimenteaza temutul stil industrial si-l scoate din nemeritata zona rece in care e de obicei perceput.

Un alt exemplu, aceasta cafenea din Istanbul care reuseste sa creeze un stil industrial aproape boem, daca nu romantic de-a dreptul.

sursa